Sajnos nem igaz, hogy sok ártatlan újszülött élete menekül meg az új törvénnyel

2022. június 25. 11:40

Nem több csecsemő marad életben, hanem több nő fog meghalni zugklinikákon, házi praktikák miatt.

2022. június 25. 11:40
null
Jászberényi Sándor
Facebook

„Ma az Egyesült Államokban a legfelsőbb bíróság eltörölte az abortuszhoz való alkotmányos jogot. Nagyon sok vallásos barátom üdvözli a hírt, mert azt gondolják sok ártatlan újszülött élete menekül meg ezzel.

Sajnos ez nem igaz. Nem azt törölték el, hogy a nők ne abortálják a gyermeküket (bármilyen ok miatt, amin persze lehet vitázni), hanem azt, hogy mindezt törvényesen, orvosilag ellenőrizve tegyék.

Nem több csecsemő marad életben, hanem több nő fog meghalni zugklinikákon, vajákosasszonyoknál, házi praktikák miatt, és kilő majd a abortuszturizmus azokba az országokba, ahol engedélyezett. (már a gazdagoknak)

Nem értem, miért nem gondolnak bele ebbe. A tiltás mindig óriási keresletet eredményez, amire megjelenik a kínálat. A prohibíciós törvények sem akadályozták meg az alkoholfogyasztást, ellenben milliárdossá tettek egy csomó bűnözőt.

Ehhez a fentihez nem kapcsolódik, de én konkrétan nem gondolom, hogy az államnak meg kellene mondania, hogy egy nő mit tehet és mit nem a testével 2022-ben, hiszen az nem az államé.”

Nyitókép: Jászberényi Sándor Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2022. június 27. 02:15
"gondolom, hogy az államnak meg kellene mondania, hogy egy nő mit tehet és mit nem a testével 2022-ben, hiszen az nem az államé.” Ja, csakhogy nem a nő testéről van csak szó, hanem egy ártatlan gyermek életéről. Hogyan mondhat véleményt valaki az abortuszról úgy, hogy a lényeget kihagyja a képletből?
Rocktoberi
2022. június 26. 15:34
Nem olyan nagy probléma ha a magzatát meggyilkoló nő is visel némi rizikót.
annamanna
2022. június 26. 13:27
Azok tüntetnek, akik a gyerekvállaláshoz SEMMIFÉLE SEGÍTSÉGET SEM KAPNAK A KÖZÖSSÉGTŐL. Ha az anyákat a gyerek 10 éves koráig megfizetnék azért, hogy gyereket nevelnek, akkor nem volna abortusz.
madar299
2022. június 26. 12:36
Az abortuszon átesett nők + ha az IQ nagyobb 50-nél , élete pokollá fog válni . Kár hogy nem teszik közzé a pszihiátrián ill. pszichológusok által kezelet női betegek ilyen irányú összesítéseit , lenne egy kis meglepetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik