Pintér Sándor: Ősszel felmérés lesz az iskolákban a gyerekek képességeiről

2022. június 24. 13:50
„Csendőrségre nincs szükség” – mondta a belügyminiszter a Károli Gáspár Református Egyetem Szabadegyetemén.

A Károli Gáspár Református Egyetem Szabadegyetemén vett részt Pintér Sándor, ahol volt minisztertársa, Trócsányi László készített vele portréinterjút. A beszélgetésről az Infostart számolt be.

Kiderült: a belügyminiszter nehezen érteti meg magát azokkal az európai belügyminiszterekkel, akik egész életükben politikusok voltak és a párthátterük miatt kötött mandátummal érkeznek a tárgyalásokra. Ő nem tartozik ezek közé,

Csak kereteket kap Orbán Viktortól – hangsúlyozta a tárcavezető, aki egyébként  126 nap múlva a legtovább hivatalban lévő magyar belügyminiszter lesz, és

egyelőre nem tervezi a nyugdíjba vonulást.

Csendőrségre nincs szükség” – válaszolta Pintér egy kérdésre, amely a legújabb Alaptörvény-módosítások és a Mi Hazánk javaslata miatt vált aktuálissá.

Pintér Sándor kitért a rendőrhiányra is. Azt mondta, van hiány, szeretnék, hogy ezt mielőbb fel tudnák tölteni. A hiány okát abban látja, hogy jól megy a gazdaság, és a gazdaságban az összes hivatásos múlttal rendelkezőt szívesen veszik.

Az oktatás területén elsősorban a gyerekek érdekét kell figyelembe venni – szögezte le.

A tanároknak például meg kell mondaniuk, hogy szerintük mekkora az optimális osztálylétszám – mondta Pintér, aki a pedagógusbérekre nem tért ki, ellenben PISA-teszteredményeket kommentálva bejelentette, hogy ősszel, szeptember-október elején felmérést készítenek a magyar diákok képességeiről.

Az egészségügyben is a betegek érdeke az első; egyúttal átszervezéseket ígért az ágazatnak, de azt nem részletezte, hogy melyek lesznek ezek – zárul a tudósítás.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szeptemberben semmiképp. Nyáron mindent elfelejtenek a gyerekek. Különben is szeptemberben az előző év lemaradt tananyaga, ill. ismétlései vannak.

20-25 fő már ideális lenne. Ahol sok a
gyengeképességű gyerek egy osztályban, ott 20 is sok.

Pintér nem a Pisa felmérésről beszélt, hanem annak kapcsán, annak elég rossz eredményeiként az általános tudást méreti fel magyar kritériumok alapján.

Minden tanárnak van érettségije. Minden tanárnak van diplomája. Ha teszem azt, egy matek tanár hiányzik, egy fizikaszakos simán tudja helyettesíteni.
Sőt minden tanár meg tud tartani bármilyen órát.

Minden tanár megcsinálja az osztályaival, felmérőt irat. Onnan tudjuk, hogy mindent elfelejtettek a nyáron.
Pintér nem ezt fogja megnézni, hanem azt, amit egységesen irattat a gyerekekkel, országos szinten.

Egy tanító mindent tanít 6. osztályig. Mindent!!! Érted? A tanárok két szakot tanulnak. Pl. ének- matek, ének - történelem, stb.
Aki az éneket tudja, az tudja a matekot is.

Ja és helyettesítésről beszéltem.

Igen, van érettségim és diplo-máim is.
Nem, nem akarok műteni, nem vagyok orvos.
Nem degradáltam le a tanárok munkáját.
Van fizikaszakos és van kémiaszakos tanár.
Felhívom szíves figyelmedet arra, hogy azért, mert egy tanár tesit végzett, tudhatja a matekot, sőt egy magyar szakos is.
Továbbá felhívom a szíves figyelmedet arra, hogy csak könyvtárszakos tanárt nem alkalmaz az iskola, akivel elvégezteti a könyvtárszakot, az eleve magyar-történelem szakos is, mivel több lábon kell állnia egy tanárnak.
Köszönöm a jókívánságait, de vége van a tanévnek.
Nem 4 órát tartok meg egyhuzamban egy hétig, :)))) hanem 6 órát és egy tanévig.

Nem értelek. Arról beszélek, hogy akármit is irat, - mert nem tudjuk, hogy mit - azt ne az év elejére tegye. Ne szeptember elejére.
Vannak tanácsadói Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

A Belügyminisztérium most egy kérdőívvel igyekszik kikérni a tanárok véleményét. Ebben egyebek között arról van szó, mennyire reális a tanulók heti maximális óraszáma, mennyire tudnak minőségi munkát végezni a tanárok, illetve érdemi segítséget jelentene-e a pedagógiai asszisztensek, iskolatitkárok bevonása. A kérdőív kitér a tanítás technikai kellékeinek meglétére és arra is, mennyiben javítanák az oktatás színvonalát a különféle teljesítményértékelések. A BM arra is kíváncsi, vajon a tanárok szeretnének-e kedvezményeket az élelmiszerboltokban, benzinkutakon. Végezetül pedig arra kérdeztek rá, hogy kötelező legyen-e az Oktatási Hivatal segítségét kérni, ha az intézményben tanulók teljesítménye romlik, s így nő a bukással, lemorzsolódással veszélyeztetettek aránya.

Amikor először rikácsoltatok, hogy a Pisa felmérés és, hogy Orbán így, meg úgy, az a korosztály még Fletód idejében végezte az általánost.

A köztes időt, hogy számolod el? Gyurcsány nem uralkodott talán? Hát Medgyeskéről, libás Gordonról sosem hallottál?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés