A Jobbik jelenlegi helyzetében egyetlen igazi értékünk maradt

2022. június 23. 13:42

Szotyori-Lázár Zoltán
Facebook
Ez pedig a tagságunk és a jobbikos közösség. Több pártszakadást nem visel már el ez a mozgalom.

„Július 2-án ismét elnököt választ a Jobbik. Ez idő szerint hárman jelentkeztek az elnöki pozícióra: Ander Balázs tanár, a Jobbik alelnöke, Gyöngyösi Márton közgazdász-politológus, EP képviselő és Földi István, Kocsord korábbi polgármestere.

Az első és legfontosabb, amit le kell szögeznem, hogy személy szerint sem Ander Balázzsal, sem Földi Istvánnal semmi problémám nincsen, mindkettejüket jobbikos harcostársamnak tekintem.

Egyáltalán nem kellemes erről ilyen őszintén és nyíltan beszélni, de úgy érzem, tartozok annyival a jobbikos közösségnek, hogy néhány olyan folyamatra és körülményre rávílágítsak, melyet nem minden kongresszusi küldött lát világosan, de segíthet a megfelelő döntést meghozni.

Kezdjük talán ott, hogy a Jobbik jelenlegi helyzetében egyetlen igazi értékünk maradt, amire úgy kell vigyáznunk, mint a szemünk fényére. Ez pedig a tagságunk és a jobbikos közösség. Több pártszakadást nem visel már el ez a mozgalom: nincs tovább hova osztódni. Vagy egyben maradunk, vagy örökre megszűnünk.

Éppen ezért úgy gondolom, politikai öngyilkosság olyan elnököt választani, aki a mostanra tisztán körvonalzódott két jobbikos szekértábor emblematikus képviselője. Az ugyanis nem elnökválasztás, hanem leszámolás lesz, melyben lesznek nyertesek és lesznek vesztesek. A jobbikos habitust ismerve pedig borítékolható, hogy a vesztesek nem fognak csendben betérdepelni a sarokba. Azok, akik részt vettek a Jobbik Országos Választmányának múlt heti ülésén, vagy közelebbről ismerik a pártban zajló folyamatokat, pontosan tudják, hogy a két említett jelölt milyen élesen szembehelyezkedik egymással.”

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ez pedig a tagságunk és a jobbikos közösség."

Milyen tagság meg közösség maradt még?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés