Rasszista megnyilvánulás miatt felfüggesztette fiatal pilótáját a Red Bull (videó)

2022. június 22. 11:55
Jüri Vips streamelte, ahogyan videójátékozott, a nagy lövöldözés közben pedig elhagyta a száját az „n” betűs szó.

Rasszista megnyilvánulás miatt a Formula–1-es Red Bull istálló felfüggesztette 21 éves tartalékpilótáját, Jüri Vipset – olvasható az Index cikkében. A portálon azt írják: a fiatal észt a barcelonai futam előtti első szabadedzésen már vezethette is a konstruktőri világbajnokságot fölényesen vezető csapat autóját, ezzel ő lett az első, Baltikumból származó pilóta, aki F1-es autót irányíthatott egy versenyhétvégén. A cikk szerint erre most egy jó darabig aligha lesz esélye,

mivel a csapat azonnali hatállyal felfüggesztette rasszista megnyilvánulása miatt.

Vips kedden a Twitchen streamelte, ahogyan videójátékozott, a nagy lövöldözés közben pedig elhagyta a száját az „n” betűs szó. Az osztrák istálló villámgyorsan reagált:

„A Red Bull azonnali hatállyal felfüggeszti juniorpilótáját, Jüri Vipset minden, csapattal kapcsolatos tevékenységét illetően, amíg az eset teljes kivizsgálása meg nem történik. Szervezetünk zéró toleranciát folytat a rasszista megfogalmazásokkal és megnyilvánulásokkal szemben, és elítéljük ezt a magatartást” – közölték.

A 21 éves pilóta is hamar érkezett a bocsánatkéréssel.

„Szeretnék elnézést kérni a mai élő videó során használt kifejezésemért. Ez a nyelvezet teljesen elfogadhatatlan, és nem tükrözi azokat az értékeket és alapelveket, amelyeket vallok. Mélységesen bánom a tettemet, nem ilyen példát szeretnék mutatni. Teljes mértékben együttműködöm az eset kivizsgálásában” – reagált Vips. Az észt pilótának a következő megjelenése amúgy a jövő hétvégi, silverstone-i F2-es futamon lenne.

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd a Párt kegyet gyakorol, ha jónak látja.
Ruhádat megszaggattad-e? Fejedre szórtál-e hamut?
Amikor nyugaton is győzött a kommunizmus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés