Pert nyert a Jobbik az MTI-vel szemben

2022. június 21. 18:44
A hírügynökség korábban megtagadta a párt egyik közleményének nyilvánosságra hozását, most a kommünikét teljes terjedelemben el kell juttatnia az előfizetőihez és közzé kell tennie a saját honlapján.

A bíróság jogerős ítélete szerint az MTI jogsértést valósított meg, amikor cenzúrát gyakorolt a Jobbik egyik tavalyi közleménye kapcsán – számol be a Media1. A járványügyi intézkedések alkalmazása során a vendéglátóhelyek üzemeltetői érdekében adott ki egy közleményt még 2021 januárjában az ellenzéki párt, de az állami médiaszolgáltató ezt nem volt hajlandó kiadni az előfizetőinek, arra hivatkozva, hogy a kommüniké tartalma sérti mások személyiségi jogait.

A Jobbik úgy vélte, az MTI ezt megalapozatlanul állítja, ugyanis az inkriminált közleményben semmi olyan nem szerepelt, ami bárkinek is sértette volna a személyiségi vagy egyéb jogát, szerinte a kormányzat kritikája mellett megoldási javaslatokat megfogalmazva próbált ezzel is segíteni a bajba jutott vállalkozókon.

Az MTI ragaszkodott a döntéséhez, ezért a Jobbik szerződésszegés miatt bírósághoz fordult. A jogerős ítélet arra kötelezte a közmédiát működtető Duna Médiaszolgáltató Zrt.-t, hogy a párt közleményét teljes terjedelemben juttassa el az előfizetőihez és tegye közzé a saját honlapján.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés