Újabb lezárásokra kell készülni a fővárosban

2022. június 20. 6:23
A Lánchíd korszerűsítési munkái miatt lezárások lesznek, hétfőtől ideiglenesen megváltozik a budai alsó rakpart forgalmi rendje.

A Lánchíd korszerűsítési munkái miatt mától augusztus közepéig ideiglenesen lezárják a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt a közúti forgalom elől. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint ebben az időszakban Óbuda felől, déli irányba a Halász utcáig haladhatnak a gépjárművel közlekedők. Ott fel kell hajtaniuk a Fő utca irányába, majd a Fő utca-Alagút-Alagút utca-Attila út-Krisztina körút-Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon, vagy a Fő utca-Lánchíd utca-Apród utca-Krisztina körút-Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon haladhatnak.    

Északi irányba a Döbrentei térig lehet közlekedni.

Onnan az Attila út irányába haladhatnak tovább a gépjárművel közlekedők az Attila út-Alagút utca-Alagút-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart, vagy az Attila út-Lánchíd utca-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart útvonalon, és a Halász utcától térhetnek vissza a budai alsó rakpartra. Az Óbuda felől, az Árpád fejedelem útján érkezők – a Halász utcai felhajtó szűk kapacitása miatt – a Margit hídnál sem tudnak majd lehajtani déli irányba az alsó rakpartra. A BKK szerint a teherforgalomnak érdemes az Árpád híd-Hungária-gyűrű-Rákóczi híd útvonalon közlekednie. A pesti alsó rakparton – ott ahol korábban hétvégente a gyalogosok számára nyitottak meg egy szakaszt – ebben az időszakban a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni.

(MTI)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán 

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon helyes, idegesítse csak a választóit, hátha megint jobbra szavaznak majd a pestiek. Remélem, a legnagyobb útlezárások régi balos szokás szerint szeptember elsején, reggel nyolc órakor fognak megkezdődni.

Azért az úszó VB végét illett volna megvárni. Van munka a Lánchíd más részein is még.

Ez olyan, mint amikor két elviselhetetlen ember házasodik össze, legalább csak egymás életét teszik tönkre, nem pedig két ártatlanét, ha mindketten normális párt találnak maguknak.
Így legalább a belpestiek jutalomból kapják azt, amit jobb sorsra érdemesek számára büntetés lenne.

Persze, tudjuk, Tarlós és a Fidesz bűne, hogy Karácsony a kész szerződés birtokában még malmozott fél-egy évet, hogy a haveri A-Híd lehessen a kivitelező (nyilván nem a visszaosztandó pénzek miatt)
Persze az A-Hídra amúgy is érdemes volt várni, az egy nagy cég, nagyon jó referenciákkal: a hanyag kivitelezés miatt átadás után egyből lezárt M0 híddal, de ne feledkezzünk meg a Megyeri-hídnál ki nem fizetett alvállalkozókról sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés