Elmeorvos is vizsgálja a csecsemőjét a horvát határon magára hagyó nőt

2022. június 19. 14:15
A 31 éves nő ellen emberölés miatt nyomoz a Baranya megyei rendőrség.

Elmeorvosi vizsgálatnak vetik alá azt a horvát nőt, aki magára hagyta újszülött csecsemőjét a Baranya megyei Márfa szőlőhegyén – számolt be az Index az rtl.hu-ra hivatkozva.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a kisgyermeket szerda éjjel dobta le az édesanyja a márfai szőlőhegyről. Az anyát később egy horvát kórházban kezelték. A rendőrök csütörtökön, a horvát hatóságok segítségével, hosszas keresés után megtalálták a csecsemőt, de már nem tudták megmenteni az életét.

Életképesnek tűnt a baba

Utóbb kiderült, hogy pontosan mi okozta a gyermek halálát. Szász Mária szerint a kislány életképesnek tűnt, és

ha a nő szülés után mások gondjára bízta volna vagy gyermekmentő inkubátorban helyezte volna el a gyereket, akkor megmenthették volna az életét.

Az anya eltitkolhatta a terhességét

Az édesanya az esetet követően azt állította, hogy semmire sem emlékszik a történtekkel kapcsolatban. Most az RTL Híradó közölte, hogy a 31 éves horvát nő ellen emberölés miatt nyomoz a Baranya megyei rendőrség, és hamarosan elmeorvosi vizsgálatnak vetik alá.

A hatóságok szerint a nő napszámosként dolgozott Magyarországon és vélhetően eltitkolta a terhességét. A rendőrök ismét ki fogják hallgatni őt, valamint beidézik a hozzátartozóit is – írta az Index.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hóhér nem vizsgálja?

Elhagyhatta volna úgy is a gyereket, hogy beteszi egy inkubátorba vagy bekopog egy plébánia ablakán és a kapuban hagyja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés