Álláshirdetésben keresnek katonákat az oroszok

2022. június 19. 17:29
A kilőtt ukrán tankokért prémiumot ígérnek.

Ellepték az orosz álláskereső oldalakat és közösségi oldalakat olyan hirdetések, melyben az oroszok katonákat keresnek – írja a Szabad Európa. 

Egy álláshirdetésben például légvédelmi tüzért, egy másikban pedig katonai sofőrt keresnek.

Az előbbi álláshirdetésben azt írták, hogy a jelentkezőnek „tökéletesen ismernie kell a fegyverét, a mesterévé kell válnia”, utóbbi pedig „biztosítja a rábízott felszerelés hatékony és biztonságos működését az egység személyzetének és logisztikai felszerelésének szállítása során, a mindennapi élet és a harc elvárásainak megfelelően”.

Egy másik, dátum nélkül a SuperJob oldalon közzétett álláshirdetés magasabb beosztásra vonatkozik: katonaiegység-parancsnok. Kezdő fizetés kétszázezer rubel (3400 dollár). A feladatok közé tartozik „a harc feltételeinek és az általános katonai előírásoknak az ismerete; a kombinált fegyveres harc alapjai (…) az egység fegyverei és katonai felszerelései; használatuk és karbantartásuk szabályai; a kiképzés és oktatás alapjai; a katonai fegyelem és a személyzet magas morális és pszichológiai állapotának fenntartása”.

A lap kaukázusi szerkesztősége megszerzett egy olyan felvételt is, amelyben egy toborzó a dél-oroszországi krasznodari körzetben arról beszél, hogy a katonák a „hőstettekért” – például

egy-egy harckocsi, repülőgép vagy páncélozott csapatszállító jármű megsemmisítéséért” prémiumot is kapnak a fizetésen felül.

Nyitókép: Kirill Kudryavtsev / AFP

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés