Szaúd-Arábiában elkobozzák a szivárványszínű gyerekruhákat, játékokat (VIDEÓ)

2022. június 15. 20:15
A hatóságok szerint ezek a termékek ellentmondanak az iszlám hitnek és a közerkölcsnek, homoszexualitásra ösztönöznek – számol be a BBC.

Szaúd-Arábiában a hatóságok szivárványszínű játékokat és gyermekruhákat foglaltak le, amelyek szerintük homoszexualitásra ösztönözbek – számol be az állami televízió alapján a BBC. Az Al-Ekhbariya riportja szerint a kereskedelmi minisztérium tisztviselői a fővárosban, Rijádban lévő üzletekből számos terméket távolítottak el. Ezek között voltak hajcsatok, pólók, sapkák és tolltartók.

Az egyik tisztviselő szerint a tárgyak „ellentmondanak az iszlám hitnek és a közerkölcsnek, és a fiatalabb generációt célzó homoszexuális színeket népszerűsítik”

A kereskedelmi minisztérium Twitteren közölte, hogy munkatársai „olyan termékeket koboznak el, amelyek a józan észnek ellentmondó szimbólumokat és jeleket tartalmaznak”. Az ezeket árusító üzletek jogi szankciókra számíthatnak – tette hozzá.

Bár a szunnita muszlimok uralta Szaúd-Arábiában nincsenek a szexuális irányultságra vagy a nemi identitásra vonatkozó törvények, a házasságon kívüli szexuális kapcsolatok, köztük a homoszexuális szex szigorúan tilosak. Az iszlám törvények szerint az azonos neműek közös megegyezésen alapuló szexuális magatartását az eset súlyosságától függően halállal vagy korbácsolással büntetik. 

 

Borítókép: Twitter

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés