Szlovák lap: A magyar parlament elfogadta az alkotmánymódosítást és felemelte Orbán Viktor fizetését

2022. június 15. 9:39
Az elfogadott, több mint 50 módosítás a haza védelmét, a gazdaság fejlesztését és a kormány működését érinti – számolt be a szlovák Pravda.

A magyar képviselők kedden rövidített eljárásban fogadták el a különleges jogrendre vonatkozó alkotmánymódosítást, valamint a miniszterelnök és a miniszterek fizetésére vonatkozó szabályokat – számolt be a szlovák Pravda. Mint írták, a több mint 50 jóváhagyott módosítás a haza védelmét, a gazdaság fejlesztését és a kormány működését érinti.

Bruttó 3,5 millióra emelték a miniszterelnök fizetését

Pravda rámutatott arra, hogy a miniszterelnök fizetését, amely 2010 óta az állami hivatalnokok fizetésén alapult, és bruttó 1,5 millió forintot tett ki, az országgyűlés 3,5 millió forintra emelte, és ezen túl mindig megegyezik a parlament elnökének javadalmazásával.  Az elfogadott módosítás értelmében a miniszterek, államtitkárok, kormány megbízottak fizetéséről a kormányfő jogosult dönteni.

A lap kitért arra is, hogy megszüntették azt a korlátozást, amely szerint ezeknek a tisztségviselőknek a fizetése nem haladhatja meg az előző évben mért országos átlagfizetés kilencszeresét.

Nyitóképen a magyar országgyűlés plenáris ülése. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ő minelnokuknek mennyi a fizuja?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés