A német SPD-társelnök vasárnapi vezetéstilalomról értekezik a benzinárak miatt

2022. június 14. 10:16
Saskia Esken szerint az eddigi intézkedések nem elég hatásosak, az árak visszaszorítására akár átmeneti sebességkorlátozást és vasárnapi autóstopot is elképzelhetőnek tart.

Saskia Esken, az SPD vezetője keményen kritizálta a németországi üzemanyag-támogatás eddigi hatását és lehetségesnek tartja az ideiglenes sebességkorlátozások és a vezetési tilalmak bevezetését, ha az olaj és a benzin ára továbbra is ilyen magas marad – írja a Tagesppiegel.

A szociáldemokrata német politikus az újságnak adott interjújában arról is beszélt, hogy bár az olajtársaságok azt állítják, hogy nem állnak az árkönnyítés és a lakosság közé, ez szerinte nem igaz.

Ha az üzemanyagárak továbbra is ilyen magasak maradnak, nem zárható ki, hogy keményebb intézkedésekre kerül sor”

– hangsúlyozta a politikus.

A trösztellenes törvények mellett Esken szerint az egyik eszköz az 1975-ös energiabiztonsági törvény, amelyet az olajválságra reagálva fogadtak el, és amelyet a koalíció most módosított.

Ez lehetővé teszi a kormány számára, hogy ideiglenes intézkedéseket rendeljen el, például vasárnapi vezetési tilalmat – amire az idősebbek még emlékeznek – vagy ideiglenes sebességkorlátozást”

– emelte ki a politikus.

„Szóba jöhetnek az árplafonok is, vagy – a legszélsőségesebb esetben – az, hogy a kritikus energiaellátási infrastruktúrákban működő vállalatokat korlátozott időre vagyonkezelői felügyelet alá helyezzük” – tette hozzá.

Nyitóképen: Saskia Esken. Fotó: Kay Nietfeld / DPA / AFP

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor fuss neki még egyszer. Azok közül, akik autóval járnak, mert szükségük van rá, ki akar vonaton nyomorogni? Főleg a mai ügyeletes sztár, Zelenszkij miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés