Egy porzsák miatt rúgta le a lépcsőn anyósát egy tatabányai férfi

2022. június 7. 16:36
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség minősített emberölés miatt vádat emelt a férfival szemben.

A tatabányai T. N. 2021 nyarán egy vita után lökte le, majd verte agyon anyósát közös otthonukban. A főügyészség a férfival szemben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék  férfival szemben fegyházbüntetést szabjon ki azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

A Kemma szerint a férfi és anyósa jó ideje rossz viszonyban voltak egymással, a végzetes napon, 2021. június 25-én a délutáni órákban egy porzsákon vesztek össze. A vitának az idős asszony vetett véget, elindult az emeletről lefelé a lépcsőn. A férfi utánament, majd véletlenül meglökte anyósát a lépcsőn, aki ettől a lépcsőről a földre zuhant. A nő az esés miatti sérülések hatására magatehetetlenül feküdt az előszoba padlóján.

Ettől a férfi rendkívüli haragra gerjedt, és a nőt több alkalommal megrúgta, majd rátérdelt a hátára, felső testét hátrafeszítette, fejét több alkalommal a járólapba ütötte. A nő a bántalmazás következtében helyszínen életét vesztette. T.N. az anyósa halálát balesetnek próbálta beállítani. A rendőröket ő maga hívta ki halott anyósához, és azt állította: az asszony leesett a lépcsőn, ám a haláleset körülményei gyanúsak voltak szakértőknek, és bebizonyosodott: a nő bűncselekmény áldozata lett. 

Nyitókép: Boris Roessler / DPA / AFP. Illusztráció.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés