Olvasni a nyugati lapokban, hogy Orbán megszégyenítette az EU-t

2022. június 3. 17:29

Gábor György
Facebook
Ez igaz, ám eközben az EU boldogan hagyta magát megszégyeníteni.

„Több helyen olvasni a nyugati lapokban, hogy Orbán megszégyenítette az EU-t azzal, hogy hivatalosan is kiállt Kirill pátriárka mellett, azaz háborús bűnök elkövetésére uszító, a háborús bűnöket vallási indíttatása alapján relativizáló, illetve a véres háborúban egyenesen Isten gondviselői szerepének megnyilatkozását láttató egyházfő mellé. Ez igaz, ám eközben az EU – mint már annyiszor – ostoba, elképesztően hibás és az EU politikusok többsége számára még mindig felfoghatatlan következményekhez vezető meghunyászkodásával boldogan hagyta magát megszégyeníteni. És ez maradéktalanul sikerült, amin már nem segít néhány utólagosan eldörmögött, obligát ejnyebejnye.

De miért érte meg Orbánnak a Kirill pátriárka melletti kiállás, miközben az EU azokat az orosz oligarchákat is szankcionálta, akik nem azonosulnak Putyin gyilkos háborújával. Kirill a háború elkötelezett és bősz apologétája, aki szerint »az ellenséggel szemben nincs megbocsátás«, s »az ellenség pusztulása Isten igazságos ítélete«. S miközben orosz ortodox egyházi személyek (nem sokan, mindösszesen 286-an) élesen tiltakoztak a »gyilkos testvérháború« ellen, s a »szenvedéseknek méltatlanul kitett ukrajnai testvéreket« hozták szóba, Kirill a szovjet idők jól ismert hazug fordulatával élve annak örvendezett, hogy az Isten ostoraként fellépő orosz seregek a nyugati világ bosszújától és dühétől védik meg a donbásziakat, akik nem rendezték meg a Pride-ot. (Ha nem is ugyanezen ok miatt, de hasonló hősies elköteleződéssel védték meg a szovjet csapatok annak idején Magyarországot és Csehszlovákiát.) S miközben Ferenc pápa is éles szavakkal nyilvánította ki nemtetszését Kirill szerepét illetően, Orbán lángpallossal a kezében védelmezi az orosz pátriárkát. De miért is?”

Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Várom a radikális imámokkal szembeni szankciókat.

Látod a képen elöl azt a három embert? Majd, ha olyan okos és emberséges leszel, akkor te is megtudod, hogy miért. Addig csak gondolkodjál.

Ennek a kiállásnak valószínűleg hosszabb távon lehet meglátni a valódi értelmét. Tippem szerint a Kárpátalja ruszin autonómiatörekvéseivel lehet összefüggésben.

A 3%-os inflációs határt az EU követeli meg. Minden tag számára.

Tájékozott, értelmes ember számára a Nyugat ma már nem értékképző, egyet jelent a dekadenciával, a morális, vallási, klasszikus emberi értékek leépülésével, az anarchiával, az önfelszámolással, a bábkormányokkal.
Barel Lazar Oroszország főrabbija felvirágoztatta az oroszországi zsidó életet, segítette az ukrajnai zsidókat, ugyanakkor Kirill mellett, Ő is támogatja Putyint. Brüsszel támadja Kirillt, a főrabbit meg nem meri kritizálni? Mi ez a kettős mérce? A magam részéről egyetértek a két orosz egyházi vezetővel.
Magyarországon azok a zsidók háborognak, akik támadják Izraelt, s megtagadják zsidóságukat, vagyis a selejt, köztük Gábor is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés