Jövedelmező évet tudhat a háta mögött Bajnai Gordon vállalkozása

2022. június 1. 14:13
A volt miniszterelnök tanácsadó cége, az Ebit, 2020-hoz képest 18-szorosára növelte az adózott eredményét.

Legalább 50 millió forintos többletbevételre tehetett szert 2021-ben a DatAdat Professional Kft., miközben a főként pénzügyi műveletekből származó adózott eredményük a 2020-as 457 millió forint kétszeresére nőhetett – írta az Adatradar a cég beszámolójára hivatkozva. A baloldal befolyásos háttéremberei által irányított kampánytechnológiai cégcsoport osztrák érdekeltsége is jelentős bevételt könyvelhetett el – tették hozzá.

Az Ebitet még 2011-ben alapította Bajnai Gordon, főtevékenysége az üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadás, és a fellelhető források szerint jellemzően külföldön tevékenykedik. Ugyanakkor az egykori kormányfő a társaságon keresztül lépett be a DatAdat- csoportba, amelynek vezetői: Ficsor Ádám, Szigetvári Viktor és Dessewffy Tibor. Ficsor, ismert, a Bajnai-kormány titokminisztere volt, míg Szigetvári Viktor a kormányfő kabinetfőnöke. Dessewffy Tibor ugyanakkor régi „háttérember”, aki a 2000-es évek derekától segített tanácsaival, elemzéseivel – ismertette a portál.

Három magyar, egy osztrák és két észt cég köthető a hálózathoz

Az Adatradar kitért arra is, hogy a DatAdat hálózathoz három magyarországi (DatAdat Professional Kft., Datalyze Research Kft. és a DatAdat HR Kft.), egy osztrák (Datadat GmbH) és két észt cég (DatAdat OÜ és Datapraxis OÜ) köthető.

A cégcsoport úgy hivatkozik magára, mint ami

„egy magyar kisvállalkozásból Európa egyik meghatározó kampánytechnológiai cégévé nőtte ki magát (…) és az Egyesült Királyságtól Hollandián és Németországon át az Európai országok meghatározó részében rendelkezik önálló megbízásokkal”.

– hívta fel a figyelmet a portál.

Kapcsolódó anyagunk

Nyomozás indult a Márki-Zay kampányát segítő DatAdat-csoporttal kapcsolatban
A Bajnai Gordon volt kormányfőhöz kötődő vállalkozások illegálisan beszerzett adatbázisból milliós számban küldtek sms-eket, indítottak hívásokat a kampány finisében. Bővebben...

Nyitóképen Bajnai Gordon, volt kormányfő. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Libák nélkül érte el ezt az eredményt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés