Politico: Az EU-s vezetők „megadták magukat” Orbán Viktornak

2022. május 31. 8:34
A lap egy diplomatát idézve azt írja: a magyar miniszterelnök „mindenkit túszul ejtett”.

Az Oroszország Ukrajna elleni háborúja ellen küzdő EU-s vezetők „megadták magukat” Orbán Viktor miniszterelnöknek, „kapitulálva követeléseinek”, hogy

Magyarország lényegében teljes mentességet kapjon az orosz kőolaj importjának végül hétfőn késő este megszavazott embargója alól

– írta a Politico.eu. A lap kiemeli: a nagyjából egy hónapja húzódó tárgyalásokra reflektálva egy EU-s diplomata úgy fogalmazott, hogy a magyar kormányfőnek sok engedményt sikerült kiharcolnia, és „mindenkit túszul ejtett”.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU bürokráciája tipikus viselkedést folytat. Olyan gyarmati elitként viselkedik, amelyik már nem meri a dolgokat a nevén nevezni, mert fél, hogy a tartótisztek más emberekre cserélik őket, így nem ők kapják a nagy fizetést, a maradék befolyást.
Az USA teljesen nyílt háborút folytat Oroszország ellen az európai orosz energiapiac megszerzése érdekében. A brüsszeliták semmilyen ellenállást nem tanúsítanak. Max. néhányan Orbán seggéből kikukucskálva örülnek a mostani harmad eredménynek.
Tekintettel arra, hogy az USA egész pályás letámadást folytat, míg az EU semmilyen módon nem mer jelenleg ellenállni, nagyon rosszak a magyarok esélyei is.
Vagy az lesz, hogy az EU magához tér, vagy félek attól, hogy Magyarországnak el kell dönteni, hogy az EU-val együtt USA gyarmattá lesz teljesen, vagy megpróbálja a harmadik utat. Nagyon rosszak a kilátások, de rosszabb volna, ha nem küzdene Magyarország.
Hajrá Orbán!

Büszkék is vagyunk Orbán Viktorra!

A szlovákok meg sunyítanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés