Kamala Harris: A támadófegyvereknek nincs helyük a civil társadalomban

2022. május 29. 9:51
„Itt az ideje, hogy azt mondjuk, elég volt a fegyveres erőszakból és a lövöldözésekből” – mondta Harris.

Az Egyesült Államok alelnöke, Kamala Harris minderről Ruth Whitfield temetésén beszélt, akit 86 évesen gyilkoltak meg egy buffalói szupermarketben. Május 14-én egy 18 éves amerikai férfi, Payton Gendron megállt egy buffalói bolt pakolójában, kiszállt az autójából, és lelőtt 10 embert, további hármat pedig megsebesített – emlékeztetett a Telex.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a bolti lövöldözés után tíz nappal 19 gyereket és két tanárt mészárolt le egy másik lövöldöző a texasi Robb Általános Iskolában.

„Mindenkinek fel kell állnia és egyet kell értenie abban, hogy ez nem történhet meg az országunkban,

és bátornak kell lennünk, hogy tegyünk ellene valamit” – mondta Harris a BBC szerint. Szerinte a megoldás egyértelmű: a támadófegyverek betiltása és a fegyvertartók háttérellenőrzése.

„Tudjátok, mi az a támadófegyver? Egy célra tervezték: arra, hogy sok embert gyorsan megöljön. A támadófegyver egy háborús fegyver, amelynek nincs helye egy civil társadalomban” – hangsúlyozta az USA alelnöke.

Mint ismert, a texasi lövöldözőnél két AR-15-ös típusú félautomata fegyver volt. Miután lelőtték, a rendőrség 1657 lőszert és 60 tárat talált nála. A buffalói lövöldözőnek korábban már volt gondja a hatóságokkal, de később mégis gond nélkül tudott vásárolni egy AR-15 típusú fegyvert.

A támadófegyverek betiltására irányuló kísérletek eddig akadályokba ütköztek az USA-ban

„Miért kellene bárkinek is megvásárolnia egy olyan fegyvert, amely képes megölni más embereket anélkül, hogy legalább annyit tudnánk, hogy »Hé, ez a személy követett-e el korábban erőszakos bűncselekményt?«. Veszélyt jelent-e önmagára vagy másokra?” – húzta alá Kamala Harris, aki szerint az ilyen háttérvizsgálat lenne az észszerű.

Az általános háttérellenőrzés bevezetésére és a támadófegyverek betiltására irányuló kísérletek eddig viszont akadályokba ütköztek. A kérdés megosztó az Egyesült Államokban, hiszen a demokraták csaknem mindegyike támogatja a szigorúbb ellenőrzést, míg a republikánusok mindössze 24 százaléka – mutatott rá a Telex.

Nyitókép: Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke. Fotó: GEOFF ROBINS / AFP

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kamala a brahmin kasztból származik, akik egyfelől mindenki mást tisztátalannak tartanak, másrészt semmilyen olyan foglalkozásuk nem lehet ami a halállal függ össze:
"Activities that are forbidden to Brahmins according to the Manusmriti include making weapons, butchering animals, making or selling poisons, trapping wildlife, and other jobs associated with death."


A sokkal véresebb Szovjetuniónak meg milliószám küldtek minden harci eszközt. (Lend-Lease ajándékkosár)

Zelenszkij egymillió civilt akar felfegyverezni. Neki üzent Harris?

"Tök mindegy honnan származik"
Aztán végig származásról beszélsz. (A zsidók az emberiség brahminjai különben, mert a tisztátalanság törvényei hasonlók)

Bölcset mondtál. Merthogy Ukrajna most, a háború közepén aligha "civil társadalom".

Továbbra is a származásról beszélsz. Az előbbi bejegyzésedben még a férjének a származásáról is. (A szövegértés első lépcsője a saját szöveg értése.)

Ja, így már egészen más!

Megtámadták Ukrajnát és az oroszok gyilkolják a civileket (is).
Szerinted fordított esetben mit tett volna Putyin cár elvtárs??

szobabár írta: "Tök mindegy honnan származik"
De aztán neki se volt tök mindegy.
Nem a származás említését kifogásoltam, hanem a saját szövegének se értését.

Nálad meg az IQ szegénységet és az ebből eredő blőd fogadatlan prókátorságot.

A teljesen automata karabélyok még az Usában is tiltottak, viszont a félautomaták nem. Az AR-15 azért népszerű, mert rengetegen gyártják, relatíve fillérekből megvan a fegyver és a lőszer. És lehet mondani, hogy önvédelemre is jó, mert tényleg az, főleg a rövid csövű, de arra is ideális, hogy valaki egy egész csoportot megszórjon vele, ha bekattan.

Persze egy pisztollyal vagy puskával is komoly vérontást lehet rendezni, de az AR-15 abban jobb, hogy gyors, rövid sorozatokkal megölj egy csomó embert, még nagyon idejük se legyen elrohanniuk. Tárat pillanatok alatt cserélsz, 30 lőszeres tárak is vannak hozzá, szóval tömeggyilkosságra a legjobb választás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés