Reagált Bayer Zsolt a Washington Post antiszemitázó vádjaira

2022. május 28. 15:10
„Nehéz megfelelő szavakat találni arra, hogy mennyire szánalmasan és kongóan mindegy, mit mondanak ezek. Mert ezek senkik” – üzente az amerikai lapnak a publicista.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Washington Post a múlt heti, Budapesten tartott konzervatív politikai konferenciáról, a CPAC-ről készült beszámolójában Bayer Zsoltra fókuszáltak, többek között azzal vádolva publicistát, hogy rendszeresen rasszista, idegengyűlölő, antiszemita, romaellenes megnyilvánulásokat tesz. Erről részletesebben ide kattintva olvashat. 

Bayer Zsolt a Magyar Nemzet hasábjain válaszolt az amerikai lapnak. „Kun Béla, Szamuely Tibor, Rákosi Mátyás, Péter Gábor gyilkosok voltak. Egyikük-másikuk tömeggyilkos. Kun Béla, Szamuely Tibor, Rákosi Mátyás, Péter Gábor zsidók voltak? Igen. Értem. Ebben az esetben,

ha azt mondod, hogy Kun Béla, Szamuely Tibor, Rákosi Mátyás, Péter Gábor gyilkosok voltak, sőt egyikük-másikuk tömeg­gyilkos, akkor antiszemita vagy. Ez a Washington Post kikezdhetetlen logikája”

– kezdi válaszát Bayer.

Az igazi probléma a nyugattal

A publicista szerint ugyanakkor az igazán nagy problémája a nyugati politikának és politikacsinálóknak az, „hogy semmi más nem érdekli őket, mint ezek véleménye”. Mint fogalmaz, a politikusoknak „sem véleményük, sem világnézetük, sem elveik, nincsen ezeknek semmijük”, a nyugati politika „szemhatára, perspektívája, szellemi horizontja és időbeli kiterjedése pedig a másnapi vezércikkig terjed”.

Egész életükben azzal vannak elfoglalva, mit fog írni róluk a The Washington Post, a Politico meg a The Guar­dian – meg az összes többi. Mintha ez bármit is számítana”

– írja a szerző, aki szerint voltaképpen „ma már a média terrorizmusa uralkodik, a médiát pedig nem értelmiségiek, hanem vizesnyolcasok csinálják”.

„Nehéz megfelelő szavakat találni arra, hogy mennyire szánalmasan és kongóan mindegy, mit mondanak ezek. Mert ezek senkik. Még csak nem is gazemberek. Na jó, mégis, de csak olyan kicsikék. Kiflis Pisták. Kitartottak.

Falkában erősek, gyávák, a stricijük háta mögött hangosak. Ezeknek csinál politikát a Nyugat. És éppen úgy is néz ki”

– zárja sorait Bayer.

Kapcsolódó

Antiszemitázza és rasszistázza Bayer Zsoltot a Washington Post

Az amerikai lap szerint a publicista rendszeresen rasszista, idegengyűlölő, antiszemita, romaellenes megnyilvánulásokat tesz. Bővebben...

Nyitókép: Ficsor Márton 

Összesen 217 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért nem a saját házuk táján sepergetnek? Minden idők legnagyobb számú antiszemita incidensét mérték az USA-ban tavaly.

Antisemitic incidents reached an all-time high in the United States in 2021, the Anti-Defamation League said in its annual assessment released on Tuesday.

There were 2,717 incidents last year, representing an increase of 34% over 2020 and the highest on record since the New York-based Jewish civil rights group started tracking such cases in 1979. The ADL divides antisemitic incidents into harassment, assault and vandalism. (VOA, April 26, 2022.)

Nagyon jó írás. De nem hiszem, hogy megértik.
Bayer műveltsége legalább a százszorosa az övéknek.

Sajnos nem senkik ezek ott - de amúgy azok.

A világ legbefolyásosabb szennylapja a WaPo.

Ez az "alkalmatlanság" újságírónak lenni NEM egyértelműen negatív.

Bayerről annyi, hogy milyen nagyon örülnének a másik oldalon ilyen munkabírású média tehetségnek, ráadásul egyenesen a szépirodalomból!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés