Román színekben folytathatja Rapport Richárd, a világ ötödik legjobb sakkozója

2022. május 27. 7:52
Sacha Dragic, a Superbet nevű cég szerb származású romániai tulajdonosának szponzori ajánlatát – úgy tűnik –, elfogadja a magyar sportoló – számol be a 24.hu.

Visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot kapott minden idők legkomplexebb magyar játékosa, Rapport Richárd – írja a 24.hu –, így a nemzetközi ranglista 5. helyén álló 26 éves sportoló román színekben folytathatja pályafutását. Ezt a hír a portálnak megerősítette a sakkozó édesapja, miután Rapport Richárd nem válaszolt a lap megkeresésére.

A nemrég befejeződött 2022 Superbet Chess Classic Romania sakkverseny főtámogatója, Sacha Dragic, a Superbet nevű cég szerb származású milliárdos tulajdonosának ajánlata alapján Rapportnak lehetősége nyílna arra, hogy az elkövetkező években valós esélye legyen a világbajnoki cím elnyerésére.

A fiatal magyar sakkozó 18 éves kora óta él barátnőjével, ma már feleségével Szerbiában, ám mindeddig meg sem fordult a fejében, hogy ne magyar színekben versenyezzen. Igaz, nemrég kiderült, hogy az idei sakkolimpián – másként tervezett szakmai programjára hivatkozva – nem vállalta a szereplést.

Rapport március végén a belgrádi FIE Grand Prix-n elért első helyezésével biztosította helyét a június 16. és július 7. közötti világbajnok-jelölti tornán, amelyen legutóbb 2007-ben volt érdekelt Magyarország Lékó Péternek köszönhetően.

(Fotó: Rapport Richárd nemzetközi sakknagymester a Tata Steel sakkversenyen a hollandiai Wijk aan Zeeben 2022. január 29-én.MTI/EPA/ANP/Olaf Kraak)

 

A Magyar Sakkszövetség témával kapcsolatos sajtóközleményét itt olvashatja: 

A Magyar Sakkszövetség sajtóközleménye

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rapport Szombathelyen született magyar, az élettársa szerb állampolgár.

Ez a magyar sportvezetéás szégyene. Egy kibaszott enbéegyes csámpázó egy éves fizujáról beszélünk, amit valahogyan senki nem tudott összeszedni.
Rapport nemzeti kincs így is, jelzi, hogy a szürkeállománnyal még nincs nagy baj nálunk.

Ezt nem értem. Miért nem akart a magyar válogatottban szerepelni a magyar agyával? A magyar szív nincs rendben?
A hat éves unokám pár hónapja elkezdett sakkozni. Biztos, hogy nem állítom példaértékűnek elé ezt a mentalitást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés