Politico: Alkudozás Magyarországgal az orosz olajembargóról

2022. május 27. 8:07
A lehetőségek között szerepel, hogy Magyarország az eddig felajánlottnál is hosszabb türelmi időt, illetve még nagyobb összegű kompenzációt kaphatna, de kérdéses, hogyan tud a magyar kormány hozzájutni a pénzhez.

A Politico.eu azokat a lehetőségeket, vette sorra, melyekről többen azt remélik, hogy sikerülhet velük meggyőzni Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy adja hozzájárulását az EU által javasolt orosz olajembargó bevezetéséhez, ami közel egy hónapja az ő elutasításán akadt el, de a lap szerint megegyezésre a legtöbben minimális esélyt látnak.

A portál szerint a felmerült lehetőségek között szerepel, hogy Magyarország az eddig felajánlottnál is hosszabb türelmi időt, illetve még nagyobb összegű kompenzációt kaphatna, de a hírportál hozzátette, utóbbi esetben kérdéses lenne, hogyan tud a magyar kormány hozzájutni a pénzhez, miután ennek feltétele a korrupcióellenes fellépés erősítése, és a demokratikus fékek és egyensúlyok rendszerének helyreállítása lehet. Felmerült emellett az is, hogy a EU esetleg Magyarországot kihagyva, vagy a szankciók közül a kőolajembargót kihagyva léphetne tovább, de ezek az EU szempontjából látszanak nagyon hátrányosnak, míg, ha az eddig felajánlottaknál is több kedvezményt adnának Magyarországnak, az Orbán Viktor nyilvánvaló győzelmét jelentené, amitől vélhetően szintén idegenkednek az EU-s vezetők – írta a Politico.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök videókonferencia keretében tárgyal Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként a Karmelita kolostorban 2022. május 23-án. A megbeszélésen az ukrajnai háború Európára gyakorolt hatásai kerültek szóba, így a katonai, az energia- és az élelmiszerbiztonság ügye.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha ők azt írják, hogy kérdéses, hogy jutunk hozzá a pénzhez, akkor az nem-et jelent. Megint becsapnának.

Magyarán nincs orvosság a magyar áfium ellen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés