Lehet önáltatásba menekülni, bűnbakot keresni

2022. május 27. 11:44

Hont András
Facebook
De ha a Fidesz egy forinttal nem költ többet, mint az ellenzék, utóbbi akkor is vereséget szenved.

„Lehet önáltatásba menekülni. Bűnbakot keresni, pozitív példákat találni, amelyek sem nem pozitívak, sem nem példák. Újságcikként eladni, amit az egyik vagy másik politikus lediktál. És lehet megkísérelni nyomába eredni a valóságnak.

»Április 3. tüzetesebb vizsgálata arra enged következtetni, hogyha miniszterelnök-jelöltként az idős Deák Ferencet ötvözték volna a fiatal Bill Clintonnal, és mögötte minden idők legjobb nemzetközi kampánystábja áll, míg a közmédia és a KESMA hirtelen tárgyilagosba vált, és a Fidesz egy forinttal nem költ több pénzt reklámra és mozgósításra, mint az ellenzék, utóbbi akkor is egyértelmű vereséget szenved.«”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs elég választójuk.
És ezen a Politico, NYT, Guardien, Le Monde sem tud segíteni, cikkezhet reggel, délben és este is.
Kérdés, mibe van ez nekünk, hogy ők minket ócsárolnak?

Azért a pandémia és a háború is ludas az árak elszabadulásában, nem?
Valamint az emberi kapzsiság, ide nekem most a mindent is, ki tudja, meddig gyűjthetek még.
Van egy puskaporos hangulat, nagy adag hisztériával megspékelve. Plusz a bizonytalanság.

Ezzel azért így nem értek egyet. A közmédia és az elköltött pénz valóban nem meghatározó a választási kampányban (pénz nélkül persze nem megy), és az is igaz, hogy három ciklus jó kormányzása és a folyamatos életszínvonal-emelkedés a kormánypártok felé billenti a közhangulatot. Ám Orbán Viktor személyisége, rendíthetetlensége és karizmája meghatározó politikai tényezője ennek a korszaknak. Ha egy hozzá hasonló képességű politikus lenne az ellenfele, kétesélyessé válna a verseny. MZP futóbolondnak bizonyult, de a lusta Karácsony, buta Fekete, bunkó Jakab, globalista birodalom seggéből pöntyögő Apró-unoka felhozatal sem vonzó ajánlat a nép többsége számára, ha szavazhatnak valódi vezetőre is. Azért a kormánypárt így sem bízott semmit a véletlenre, odatette, amit csak tudott, jóléti támogatásokban és a kampányban is. Tisztában voltak vele, hogy valódi vetélkedés zajlik. A nagy hőzöngés azt mutatta, hogy az ellenzék is így gondolta. Egyszerűen csak kikaptak, mert annyival rosszabbak voltak. Nincs itt semmi eleve elrendelve.

Fogadjunk, hogy az a bajod, hogy nem vagy már kiváltságos! Te voltál az a 2000-es években, akinek egy picivel jobban ment, mint a többségnek, most meg az zavar, hogy másnak is jó!

András

Be kell látnod, hogy az ellenzék nem kíván kormányra kerülni, ugyanis amíg nem néz szembe a választási vereség valós okaival, s nem váltja le a többszörösen kompromittálódott, hiteltelen pártelitjeit, amíg a választás másnapját követően is folytatja a szégyenletes bukáshoz vezető stratégiáját, kommunikációját, parlamenti és közszereplését, addig Orbán remete koráig miniszterelnök marad. Azzal vádolnak, hogy kibeszélsz a kórusból, a nyájból, holott csak tisztességesen vállalod a történések tárgyilagos, elfogulatlan elemzését.

Nem szabad megszégyeníteni az ellenfelet azzal, hogy pizsamában állok ki ellene.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés