Megszorítások helyett hozzák haza az EU-s pénzeket

2022. május 26. 16:56

Fekete-Győr András
Facebook
A miniszterelnök a személyes érdekei helyett képviselje végre a magyar nemzeti érdeket!

„1. Az Orbán-kormány 12 év alatt tönkreverte a forintot, kiürítette a kasszát, a gazdasági problémákra egyetlen »megoldást« ismer, a különadóba csomagolt adóemelést. Ez kiszámíthatatlanságot és újabb áremeléseket fog jelenteni.

A Momentum ezért is akarja bevezetni az eurót, ami kiszámíthatóságot és biztonságot jelentene az emberek és a vállalkozások számára.

2. A multik még sosem »nyelték le« az adókat, a sor végén az emberek állnak, ők fogják megfizetni az elrontott orbáni adóemelés árát.

A Momentum azért is akar kiszámítható adópolitikát, hogy a kormányok ne tegyék tönkre családok és vállalkozások százezreit az oda-vissza rángatott közteherviseléssel.

3. Ha a Fidesz extraprofitot keres, nézzen körül a saját rokonai, barátai és üzletfelei köreiben. Az Orbán-rendszer elsősorban a saját arisztokráciájának juttatott extraprofitot a magyar adófizetők pénzéből – de még mindig nem Mészáros Lőrincet vagy Szíjj Lászlót akarják nagyobb áldozatvállalásra kényszeríteni, hanem a telefonszámlát befizető, kenyeret vásárló, autót tankoló embereket.

A Momentum ezért aktualizált formában ismét az Országgyűlés elé terjeszti azt a Fidesz által 2020-ban már lesöpört törvényjavaslatot, amely hozzájárulásra kötelezné az Orbán-rendszer fő kedvezményezettjeit is.

4. Azért van bajban az Orbán-kormány, mert a korrupt, jogállamiságot hírből sem ismerő kormányzását nem akarják az uniós adófizetők tovább finanszírozni.

A Momentum részletes javaslatcsomagot készít az EU-s pénzek hazahozatalára, de a miniszterelnöknek most először engednie kell: a pandémia után, az orosz-ukrán háború krízise alatt a magyar embereknek már nincs több pénze a miniszterelnök hatalmi játékait finanszírozni. Kell az EU pénze, és ennek feltételei vannak.

A miniszterelnök a személyes érdekei helyett képviselje végre a magyar nemzeti érdeket!”

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jaj, de buta vagy te fegyőr, de miért kell ezzel naponta kérkedned?

Én elhiszem, hogy havi kb kettő milláért bármit mondhat, hiszen felelősség nem terheli.
De azért kéne némi ész.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés