Soros György tényleg a harmadik világháború kitöréséért szorít?

2022. május 26. 15:31

Aggódnunk kellene mindenki kedvenc Gyuri bácsijáért?

2022. május 26. 15:31
null
Rőfös Géza
Kontra

„Emlékeznek még Olvasóink Soros Györgyre?

A baloldal Nagy Jótevőjére?

Mindenki kedvenc Gyuri bácsijára?

Ezúton nyugtatunk meg mindenkit, aki esetleg azon aggódott, hogy a világméretű, szövevényes pókháló közepéből kipottyant a türelmes, dörzsölt ragadozó, hogy Soros úr él és virul, bár úgy tűnik, az évek az ő elemzőképességének sem tesznek túl jót.

A Soros-féle manipulátorok és spekulánsok sajátossága, hogy minden helyzetből hasznot akarnak – és tudnak is – húzni.

Legyen szó prosperitásról, beruházásról, békéről vagy éppen éhínségről, háborúról, bevándorlásról, megtalálják a módját, hogy politikai vagy üzleti előnyt kovácsoljanak belőle. Bár az elmúlt két évben talán kevesebbet hallottunk róla, ne gondoljuk, hogy szervezeteivel és nyilatkozataival ne próbálná továbbra is befolyásolni a világ alakulását.

A 91 éves, magyar származású amerikai üzletember válságok (értsd: lehetőségek) idején előszeretettel fejti ki véleményét. Egy olyan hatásközpont állásfoglalása pedig, mint ő, nem ritkán a kommentált események lefolyására is komoly hatással van. Ha például Elon Musk azt nyilatkozná, hogy sem az űrutazásban, sem az elektromos járművekben nincs fantázia, nemcsak az ő érdekeltségei, de az átláthatatlanul szövevényes tőzsdei világ egésze is megérezné az átmeneti befektetői bizalom megingását.”

Nyitókép: Olivier Hoslet / EPA / Pool / Anadolu Agency / AFP 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2022. május 28. 00:51
Ez már csak azért szorít, hogy be ne fosson.
szürkeSzarvas
2022. május 27. 14:09
A Sátán fattya.
szürkeSzarvas
2022. május 27. 14:09
A Sátán fattya.
szürkeSzarvas
2022. május 27. 14:09
A Sátán fattya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik