Ideje volt már az extraprofit adónak, Miniszterelnök Úr!

2022. május 26. 09:43

De ne álljon meg félúton, ez így még kevés lesz!

2022. május 26. 09:43
null
Tóth Bertalan
Facebook

„Ideje volt már, Miniszterelnök Úr! De ne álljon meg félúton, ez így még kevés lesz!

A miniszterelnök bejelentette, hogy a bankokra, biztosítókra a »nagy« kiskereskedelmi láncokra, az energiatermelő cégekre, a távközlési szektorra, valamint a légitársaságokra extraprofit adót vet ki idén és jövőre.

Helyes. Évek óta hordják ki a multicégek az alacsony bérek miatti extraprofitot, a bankok tulajdonosai a Fidesz-kormánynak köszönhetően százmilliárdokat tettek zsebre az elmúlt években, Európa egyik legalacsonyabb adókulcsával adózva. Épp itt volt az ideje hogy kivegyék a részüket a közös terhek viseléséből.

Ez azonban még kevés lesz! Elvárjuk hogy a NER oligarchái se maradjanak ki az extraprofit után adóztatásból. Mészáros, Garancsi, Szíjj és a többi haszonélvező is kivehetné a részét a közös terhek viseléséből!

Azt javasoljuk továbbá, hogy a bevételből az energiaárak és a honvédelem finanszírozása mellett a szakmunkás minimálbérig csökkentsék a fizetéseket terhelő adókat, hogy ki tudják fizetni az emberek a brutálisan megdrágult élelmiszereket, az alapvető élelmiszerek ÁFA-kulcsát vigyék le 5%-ra, a leginkább rászorulók részére pedig vezessék be az élelmiszerkupont.”

Nyitókép: Tóth Bertalan Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2022. május 27. 22:18
Nem a te eszednek való te botcsinálta jogász.
Ne szájalj
2022. május 27. 08:54
Tipikus kibic. Nincs kezeben lap, de megmondja mit kell csinalni. A gond akkor kezdodik, amikor beul a partiba...
Dr. Greta Grünberg
2022. május 26. 23:56
A ciszheteró macsó oligopatriarchátusra súlyos adókat kellene kivetni. A dzsenderkérdést is tüzetesen vizsgálni kell ezeknél a cégeknél! Főleg a magyarokat, a külföldi, a multi szinte mindig erkölcsösebb ilyen téren, mint a korruptofita kézdörzsölő magyar céhek.
amca
2022. május 26. 23:43
Pécsi Buttha Baromez. Már csak kevés baromez van a maszopban. Itt van Te berrrccciiiiii. Itt van uyyhuyye Itt van kunhajmi ,a 3 éve lejárt utalványokkal. Meg Bangóné a fénye csillag,6 elemivel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik