Ideje volt már az extraprofit adónak, Miniszterelnök Úr!

2022. május 26. 9:43

Tóth Bertalan
Facebook
De ne álljon meg félúton, ez így még kevés lesz!

„Ideje volt már, Miniszterelnök Úr! De ne álljon meg félúton, ez így még kevés lesz!

A miniszterelnök bejelentette, hogy a bankokra, biztosítókra a »nagy« kiskereskedelmi láncokra, az energiatermelő cégekre, a távközlési szektorra, valamint a légitársaságokra extraprofit adót vet ki idén és jövőre.

Helyes. Évek óta hordják ki a multicégek az alacsony bérek miatti extraprofitot, a bankok tulajdonosai a Fidesz-kormánynak köszönhetően százmilliárdokat tettek zsebre az elmúlt években, Európa egyik legalacsonyabb adókulcsával adózva. Épp itt volt az ideje hogy kivegyék a részüket a közös terhek viseléséből.

Ez azonban még kevés lesz! Elvárjuk hogy a NER oligarchái se maradjanak ki az extraprofit után adóztatásból. Mészáros, Garancsi, Szíjj és a többi haszonélvező is kivehetné a részét a közös terhek viseléséből!

Azt javasoljuk továbbá, hogy a bevételből az energiaárak és a honvédelem finanszírozása mellett a szakmunkás minimálbérig csökkentsék a fizetéseket terhelő adókat, hogy ki tudják fizetni az emberek a brutálisan megdrágult élelmiszereket, az alapvető élelmiszerek ÁFA-kulcsát vigyék le 5%-ra, a leginkább rászorulók részére pedig vezessék be az élelmiszerkupont.”

Nyitókép: Tóth Bertalan Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés