Komoly hitelvesztés lehet Nyugaton, ha az oroszok folyamatosan „veszítve” nyernek csatát

2022. május 24. 06:37

A nyugati sajtóból az összeomlás szélén álló oroszok képe jön le.

2022. május 24. 06:37
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Érdekes oldal ez az ISW. Az oroszok értékelésük szerint folyamatosan csak nagyon limitált (marginal) előrehaladást érnek el – nagy veszteségek mellett, de ha az általuk közölt térképre ránézünk, akkor nagyon nem ez a helyzet. Valahogy az egész nyugati sajtóból az a kép jön le, hogy az oroszok az összeomlás szélén állnak. Lehet persze minden, de ezek a katlanok keményen zárulni látszanak, és ha ez a nyelvezet folytatódik, nagyon komoly hitelvesztés lehet nyugaton, ha az oroszok »folyamatosan veszítve« vagy »minimálisan előrehaladva« ezt a fontos csatát mégis megnyerik. A vágyakat soha nem szabad összekeverni a valósággal, most mégis ez történik – legalábbis a térképek alapján és amit hallok számos jó forrásból.”

Nyitókép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AntiSorosWeapon
2022. május 24. 16:38
Az ISW azt írta 2-3napja hogy veszélyes attőrést hajtottak végre az oroszok, Demkó kicsit lemaradhatott...
mérleg24
2022. május 24. 16:05
1nem lesz háború 2villámháború lesz 3 az Oroszok elvesztették a háborút 4 elhúzódó háború lesz 5 az Oroszok megnyerik a háborút.
Agnieszka
2022. május 24. 15:36
Miután még nincs vége,. jöhetnek váratlan fordulatok. Kissinger nyilatkozik, lengyel önkéntesek jelennek meg, eddig megtévesztett tömegek ébrednek rá arra, h. jobb az olcsó olaj, mint a drága, sőt, jobb az olaj, ami van, mint az, ami nincs. Az oroszok fontolva, de HALADNAK. Mariupol győzelem volt, ami megmutatta az ukrán korlátokat. Az Államok és az EU vezetése holtversenyben. Lehet, h. annyi baj van, h. nem lesz könnyű a magyarok megfenyítésére összpontosítani. Jó lenne egy kis nyugalom.
kambala
2022. május 24. 14:19
A ruszkiknak van annyi erejük , hogy a két "megyét" leszakítsák ukrajnáról és megtartsák a szárazföldi összeköttetést Krimmel. Persze utána gerilla harcok lesznek (robbantások, likvidálások) nagyon nehéz lesz megtartani , ami itt még játszik a teljes kitelepítés, ebben a ruszkiknak nagy gyakorlatuk van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik