New York Times: Orbán Viktor megölte a demokráciát

2022. május 24. 9:57
Az amerikai lap szerint a jobboldal felé húzó technokrata milliárdosok egyenesen „hülyék” politikai állásfoglalásuk miatt.

A New York Times legutóbbi véleménycikkében a CPAC konferencia apropóján azzal vádolta Orbán Viktort, hogy „effektíve megölte országa demokráciáját”, majd ezek után a publicisztika rátért arra, hogy a jobboldal felé húzó technokrata milliárdosok egyenesen „hülyék” politikai állásfoglalásuk miatt.

A cikk írója itt elsősorban Elon Muskra gondolt, aki a közelmúltban bejelentette: a Republikánus Pártra fog szavazni, az amerikai balliberálisok által felkapott woke ideológiáról pedig úgy nyilatkozott, hogy az „megosztó, kirekesztő és gyűlölködő”. A New York Times írása Elon Musk és a többi, jobboldalra húzó milliárdost „rendkívül kicsinyesnek” titulálja, és azt állítja, az ő pénzükkel „nem lehet elismerést vásárolni”.

A cikk általánosan is bírálta a plutokrácia erősödését, valamint a Republikánus Pártot amiért nagytőkések vásárolták be magukat az egyre tekintélyelvűbb pártközösségbe.

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már idegesítők sem vagytok.
PAUL KRUGMAN.

Nem. Már inkább nevetségesek

Ez még ballib véleménynek is gyenge.

Tisztelt Olvasóink! Helyesbítünk: "Orbán Viktor effektive megölte azt, amit Önök demokráciának hisznek." A tévedésért elnézésüket kérjük.

A CPAC miatt kerültünk bele. Igazából Krugman bácsi csak kicsit woke hisztizett otthonra. Elnyomásozott, szidta a Republikánusokat meg Elon Muskot, mert hogy nem a Demokraták seggét nyalja. Lényegében lefasisztázta az egész amerikai jobboldalt. Ezért írtam, hogy ez a vélemény még az egyébként egyre agyatlanabb demokrata-seggnyaló NYT mércével is egy nagy rakás szar.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés