Elemző: Politikai nárcisztikussága komolyan vehetetlenné teszi Márki-Zay Pétert

2022. május 24. 09:43

Böcskei Balázs szerint a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje „olyan szintű képességek hiányában van, amik teljesen alkalmatlanná teszik őt arra vonatkozóan, hogy bármilyen komolyabb pozíciót betölthessen”.

2022. május 24. 09:43
null

Böcskei Balázs a Spirit FM Aktuál című műsorának vendége volt, ahol a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjét és mozgalmát, valamint a megalapítandó pártját egész egyszerűen „nem létezőnek” nevezte.

„Márki-Zay Péter pont azt hozza működésében, retorikájában, amit már megszokhattunk tőle.

– reagálta arra a felvetésre, miszerint az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje mozgalma támogatását is elveszítve a „senki földjére” került.

Böcskei Balázs ugyanis úgy látja, a hódmezővásárhelyi politikus „olyan szintű képességek hiányában van, amik teljesen alkalmatlanná teszik őt arra vonatkozóan, hogy bármilyen komolyabb pozíciót betölthessen”.

A kutatási igazgató szerint ennek ellenére nem is Márki-Zay Péternek van feladata, hanem azoknak, akik támogatták őt,  „akik mindezen látható jelek mellett és ellenére úgy gondolták, hogy ő lehet a potenciális miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki kampánynak” – mondta.

„Nem létező párt nem létező szervezetének nem létező médiajelensége”

Böcskei Balázs az MMM körüli hírekről úgy beszélt, mint „egy nem létező mozgalom nem létező szervezete és nem létező aktorainak kommentálása”.

„Magyar György, mint jogász értelmezhető, de mint politikus kevéssé.

– fogalmazott az elemző.

Böcskei szerint „a magyar közéletnek, az időjárásnak, a Balaton vízállásának az tenne a legjobbat, ha Márki-Zay Péter minél előbb levonulna a politikai térképről. Legalábbis mi elemzők, újságírók akkor tesszük a legjobbat saját immunrendszerünk védelmének érdekében, ha egy nem létező politikus nem létező mozgalmának nem létező irányát elkönyveljük úgy, mint egy nem létező médiajelenséget” – fogalmazott.

Böcskei Balázs elmondása szerint „mostanra Márki-Zay Péter olyan spirálba került, olyan kontrollnélküliségben, olyan belátásnélküliségben mozog, olyan politikai nárcisztikusság jegyeit vonultatja fel, ami egyszerűen a komolyan vehetetlen kategóriába sorolja be”.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kafabatka
2022. május 25. 20:25
"komolyan vehetetlenné" komolytalannak, súlytalannak
egyedembegyedem
2022. május 25. 05:20
Neked is feltűnt, Böcskei? Áprilisig mit gondoltok róla?
gonterl
2022. május 24. 15:57
Komolyan vehetetlenné (vehetővé), vagy verhetetlenné. Valamiért, az írástudók mégis vele foglalkoznak, holott azt várná az ember, hogy egy ilyen vereség után megszűnik iránta az érdeklődés. Ez a cikk is ezt bizonyítja.
21 gramm
2022. május 24. 11:25
Tökéletesen egyetértek Böcskei minden itteni kijelentésével, csak azt szeretném halkan megkérdezni, hogy ha így látja, akkor ápr.3 előtt miért nem hangsúlyozta mindezt, és miért nem a fidesz jelöltjeit támogatta azzal a konglomerátummal szemben, aki erre az alkalmatlan figurára bízta volna az ország sorsát 4 évre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik