Volner: Most épp annak lehetünk tanúi, hogy ledarálják a Jobbikot

2022. május 23. 16:43
„Jakab Péter átverte, megtévesztette a baloldali pártokat” – vélekedik a Jobbik volt alelnöke.

Mint arról mi is beszámoltunk, Volner János a Magyar Hírlapnak szólalt meg a Jobbik körüli zaklatási botrányról. A párt volt alelnöke a lapnak adott nyilatkozatában kitért a Jobbik szövetségeseire is.

„A korábbi szövetséges baloldali pártok kínos hallgatása előre jelzi azt, amiről már 2018-ban beszéltem” – mondta a volt országgyűlési képviselő a zaklatási botrány kapcsán. Úgy folytatta: a baloldali ellenfelek 

használni fogják a Jobbikot egészen a 2022-es választásokig, megvárják, hogy a Jobbik megmaradt szavazói beolvadjanak a baloldalba, s utána le fogják darálni a Jobbikot. Most ennek lehetünk tanúi”

– jegyezte meg Volner.

Szerinte erre utal, hogy a napokban Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője egy interjúban úgy fogalmazott, ők nem fognak krumplit lóbálni az Országgyűlésben és a miniszterelnököt szidalmazni, Donáth Anna pedig arról beszélt, hogy nincs ennyi pártra szükség az ellenzék soraiban. Volner szerint a Jobbik 2026-ban már nem lesz a baloldali összefogás része, s tekintettel arra, hogy a pártot elhagyta tagságának, aktivistáinak a zöme, a Jobbik már fel sem fog tudni állni a következő országgyűlési választásra.

Jakab Péter átverte, megtévesztette a baloldali pártokat akkor, amikor a Jobbik óriási szervezeti hátteréről beszélt, ez azonban már évek óta csak egy blöff, egy fikció

– fogalmazott Volner János.

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés