Komoly csapást mér az Európai Unió gazdaságára a REPowerEU

2022. május 23. 14:09

Volner János
Facebook
Az orosz kőolajhoz képest az alternatívák sokkal drágábbak.

„Józanul annyi illuzórikus szamárságot biztosan nem lehet leírni, amennyit az Európai Bizottságnak sikerült a REPowerEU megfogalmazásakor. Az Unió vezetésének energetikai terve óriási drágulást eredményezne az energiapiacon (és ezen keresztül szinte az élet bármely területén) és szinte biztosan súlyos zavarokhoz vezetne a kontinens energiaellátásában. Az uniós bürokratáknak meg kell érteniük: az orosz kőolajhoz és földgázhoz képest az általuk javasolt alternatívák sokkal drágábbak. A sokkal magasabb energiaárak anyagilag ellehetetlenítenek több millió embert és a magasabb árakból fakadó magasabb termelési költségek nagyban rombolják az európai ipar nemzetközi versenyképességét.

Az orosz energiahordozókról történő, erőltetett ütemű leválás súlyos ellátásbiztonság problémákhoz is vezet, hiszen ezek pótlása egyáltalán nem megoldott. Európai gyárak egész sora fog áram, gáz és szén híján bezárni, mert ideológiával nem lehet energiát termelni. Ma már ott tartunk, hogy az Unió vezetői arról győzködik az EU jobb sorsra érdemes lakosságát, hogy üljön otthon a hideg lakásban, ne mosson, csupán szellőztesse a ruháit, valamint hogy ne is mosakodjon, vagy ha mégis, csak egyes testtájait mossa meg. Érdemes belegondolnunk, hogy ezeket a végtelenül ostoba, emberellenes javaslatokat azok a brüsszeli bürokraták fogalmazzák meg, akik folyamatosan nagyobb hatalmat követelnek maguknak a nemzetállamok fölött és bevallott céljuk az Európai Egyesült Államok létrehozása.

Az Európai Unió vezetése egyre aberráltabb elképzelésekkel áll elő és folyamatosan bünteti azokat a tagállamokat, amelyek nem hódolnak be neki. Egyre többen fogják belátni: Magyarország előtt nincs más út, mint az Európai Unióból történő távozás. Meg kell erősítenünk az Unión kívüli gazdasági kapcsolatainkat és el kell érnünk, hogy a magyar gazdaság Svájcnál is megbízhatóbb üzleti környezetet biztosítson a Kelet és a Nyugat számára egyaránt. Olyan környezetet, ahol senkit nem fenyegetnek politikavezérelt szankciók és ahol mindenki biztonságban tudhatja a pénzét. Ha kilépünk az Unióból és a Kelet és a Nyugat között megbízható közvetítőkké válunk, olyan gazdasági pályát futhat be Magyarország, amire a legtöbben a legmerészebb álmaikban sem mernek gondolni. Készítsük tehát elő a kilépésünk és jöjjön a Huxit!”

Nyitókép: MTI/AP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nemcsak drágább a közel-keleti olaj, hanem a finomítókat is át kéne variálni, netán építeni, mert nem ugyanolyan vegyi összetételű a szaúdi olaj, mint az orosz. Az orosz olajhoz még tán a venezuelai áll legközelebb, nem véletlen próbál egyezkedni az Usa Maduróval, csak hát nem biztos, hogy a venezuelai olajból mi is fogunk kapni, nem csak az Usa.

Meg aztán Maduró és az Usa.... Pont azok mennek hozzá egyezkedni, akik meg akarták buktatni. Érdekes lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés