Kedd délután megalakul az új kormány

2022. május 23. 9:29
Orbán Viktor bemutatja új kormányának a minisztereit az országgyűlés előtt, majd a kormányfő beszédet is mond. Az eseményt élőben közvetítjük majd!

Kedden, délután 4 óra után megalakul Orbán Viktor ötödik kormánya. Először ismertetik Novák Katalin átiratát a miniszterek kinevezéséről, akiket az alaptörvény szerint a kormányfő javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki – számol be a Magyar Nemzet. Ezt követően Orbán Viktor bemutatja új kormányának a minisztereit az országgyűlés előtt, majd a kormányfő beszédet is mond. Ezután a miniszterek leteszik az esküt, amivel hivatalosan is megalakul az új kormány. Az eseményt lapunk is élőben közvetíti majd!

Ötödik kormányát alakíthatta meg Orbán Viktor

A május 2-án összeülő új parlament alakuló ülése után

Orbán Viktort hivatalosan a múlt héten választotta az Országgyűlés ismét miniszterelnöknek,

a múlt héten megtörtént a miniszterek meghallgatása a terület szerint illetékes parlamenti bizottságok előtt.

Ők lesznek a kormány tagjai

Orbán Viktor Semjén Zsoltot általános miniszterelnök-helyettesnek kérte fel, aki egyúttal nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyház-diplomáciáért felelős miniszterként is dolgozik majd. Az Agrárminisztériumot Nagy István, a Belügyminisztériumot Pintér Sándor, az Építési és Beruházási Minisztériumot Lázár János, a Honvédelmi Minisztériumot Szalay-Bobrovniczky Kristóf, az Igazságügyi Minisztériumot Varga Judit vezetheti majd.

A miniszterelnök a Kulturális és Innovációs Minisztérium irányításával Csák Jánost, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetésével Szijjártó Pétert bízta meg. A Miniszterelnöki Kabinetiroda élére Rogán Antal kerül, a Miniszterelnökséget Gulyás Gergely irányítja majd.

A Pénzügyminisztériumot Varga Mihály, a Technológiai és Ipari Minisztériumot Palkovics László vezetheti. Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszterként, Navracsics Tibor pedig területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszterként dolgozhat a következő négy évben.

A kormány megválasztásán kívül kedden szavaznak az alaptörvény tizedik módosításáról is, amit Varga Judit igaz­ságügyi miniszter nyújtott be az Országgyűlésnek. A kormány az orosz-ukrán háború miatt döntött úgy, hogy kiegészítik a veszélyhelyzet tényállását a humanitárius katasztrófa, illetve a szomszédos országban zajló háborús konfliktus esetével.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mind becsületes, dolgos hazafiak.


Ez tény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés