Brüsszelből jól látszanak a valós bajaink

2022. május 23. 19:42

Karácsony Gergely
Facebook
A kormánynak ezekre a bajokra kell kidolgoznia a válaszát.

„Magyarországnak hatalmas szüksége van az uniós forrásokra a tomboló infláció és megélhetési válság idején, ráadásul jár is ez a pénz az országnak.

Az Európai Bizottság országjelentéséből kiderül, hogy Brüsszelből jól látszanak a valós bajaink. Az oktatás, az egészségügy, a korrupció mellett többek között az évi 10 ezernél is több magyar halálát okozó légszennyezettség, amely Budapesten és környékén különösen aggasztó.

A kormánynak ezekre a bajokra kell kidolgoznia a válaszát, hisz az Európai Unió ezeknek a gondnoknak a megoldásához biztosít forrásokat. Budapest abban érdekelt, hogy az EU-s pénzeket megkapja Magyarország, és abból jusson a fővárosi életminőség javítására is.

Az Európai Bizottság által sürgetett zöld és digitális átállást, valamint az energiabiztonságot szolgáló állami beruházások jelentős részét Budapesten lehet és kell megvalósítani. Így érdemben javulhat a levegő minősége a városban és csökkenhetnek a lakhatási költségek is. Mi kidolgoztuk a terveinket, ezek alapján készek vagyunk az együttműködésre, amennyiben a kormány garanciát ad a jogállami kritériumok betartására, mert így juthatnak hozzá a magyarok a nekik járó uniós forrásokhoz. Márpedig ez az ország és ez Budapest érdeke.”

Nyitókép: Mandiner / Trenka Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mesterségesen létrehozott fővárosi közlekedési dugók nagyban rontják az egészséget!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés