Egy baloldali kormány nem hagyná, hogy megfizethetetlenné váljanak az élelmiszerek – jelentette ki a Gyurcsány-párt politikusa

2022. május 23. 13:19
Varga Zoltán szerint a kormány tétlenül nézi, hogy a magyar gabonát külföldre adják el, holott a magyar államnak elővásárlási joga van a terményre.

jelentette ki a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Varga Zoltán hétfői online sajtótájékoztatóján azt mondta: miután Ukrajna a világ egyik legnagyobb gabonaexportőre, hónapok óta tudható, hogy az országban zajló háború gabonahiányhoz vezethet. A politikus hozzátette, hogy a hiány jelentősen drágítja a gabonát,

a Gabonaszövetség szerint körülbelül negyvenszázalékos áremelkedés várható.    

Ha az állam élne az elővásárlási jogával és tartalékot képezne, akkor megelőzhetné mind a hazai gabonahiányt, mind a kenyér árának drasztikus emelkedését – jelentette ki a DK képviselője, az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke. Egy baloldali kormány soha nem hagyná, hogy megfizethetetlenné váljanak az élelmiszerek, különösen nem a kenyér – összegezte mondanivalóját Varga Zoltán.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jobban tenné, ha feltenné az alusisakot, mielőtt saját magát vágja fejbe azzal a fémrúddal.

Biztosan sokan emlékeznek még arra, hogy Gyurcsány idejében nagyon magas volt a gáz ára. Érezték ezt ők is, ezért gázártámogatást adtak nm/fő alapján. Ezért az országban rengetegen bejelentkeztek a nyagyszülőkhöz.. Ez volt a nagy átjelentkezés időszaka.

"csakirok 2022. május 23. 13:39
18
Ja!
Nem ők voltak akik 27 százalékra emeltek minden áfát?"

Nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés