Nézem az orosz videókat, semmi bizonyíték sincs NATO-tábornokokra vagy éppen biolaborra

2022. május 22. 14:04

Demkó Attila
Facebook
Lehet persze, hogy szorgos orosz kezek most dolgoznak egy labor berendezésén.

„A térképen több kisebb katlan közelgő bezárása látható. A nagy katlanra, amiről kb. 5-6 hete még beszéltünk, az oroszok gyengének bizonyultak – de ezeket behúzhatják. Az ukrán politika ragaszkodása Luhanszk oblaszty utolsó területeihez sok ezer harcedzett ukrán katonába kerülhet. Szeverodonyeck két hídjából egyet elpusztítottak az oroszok, a visszavonulás lehetősége szűkül.

Mariupolban akár 5-7000 harcedzett ukrán katona halt, sebesült meg, vagy került fogságba. Itt, ha nem vigyáznak 10 000 is lehet a veszteség - és őket a területvédelmi erők nem pótolhatják. A terület megtartásához való ragaszkodás, ráadásul egy ilyen kitett pozícióban, egy ekkora ország esetében legfeljebb akkor érthető, ha van a felmentésre esély. Nem tudom, van-e, nem tűnik úgy, hogy lenne, ezt most leginkább már csak az oroszok hibázhatják el.

Más: az Azovstal 2 napja elesett. Nézem az orosz videókat, semmi bizonyíték sincs NATO tábornokokra vagy éppen biolaborra. Azért, mert nem is volt ilyesmi – az orosz propaganda termékeket érdemes kevésbé fogyasztani és logikusan gondolkozni: ki telepítene egy fontos létesítményt egy olyan városba, ami az ellenségtől 10 km-re van és egy olyan országba, ami tele van orosz ügynökökkel?

Lehet persze, hogy szorgos orosz kezek most dolgoznak egy labor berendezésén.”

Fotó: Demkó Attila Facbook-oldala

Nyitókép: VIKTOR ANTONYUK / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés