Je suis Idrissa Gueye!

2022. május 22. 10:18

Schiffer András
Azonnali.hu
A „fekete életek” is csak addig számítanak, amíg felhasználhatók ágyútölteléknek az identitásháborúban.

„Idrissa Gueye esete rávilágít, hogy, a woke-kapitalizmusban valójában a »fekete életek« is csak addig számítanak, amíg felhasználhatók ágyútölteléknek az identitásháborúban. S ugyanúgy nem számít a fekete élet, ahogyan a fehér sem, amint autonóm meggyőződése, hagyományai vannak a hagyományvesztett világban. Egyetlen dolog számít: a globális profit-maximálizáció.

A Paris St. Germain (PSG) a május 17-i nemzetközi homofóbia és transzfóbia elleni nap tiszteletére legutóbbi bajnoki mérkőzését olyan mezben játszotta, amelyen a számok szivárványosan szerepelnek. A PSG szenegáli válogatott játékosa, a muzulmán vallású Idrissa Guaye egybehangzó lapértesülések szerint ott lett volna a PSG kezdőcsapatában a Montpellier ellen 4-0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen, ám a BBC nyilvánosságra hozta, hogy Gueye nem vállalta a játékot. 

Hazájában, Szenegálban amúgy bűncselekmény a homoszexualitás és akár ötéves börtönbüntetés is járhat érte.

A francia sportban a homofóbia elleni küzdelemért harcoló NGO, a Rouge Direct elmarasztalást követelt:

»A homofóbia nem vélemény, hanem bűncselekmény. A francia futballszövetségnek és a PSG-nek magyarázatot kell kérnie Gueye-től, mégpedig nagyon gyorsan. Meg kell büntetni, ha szükséges.«

Az AFP hírügynökséghez eljutott üzenetben az NGO azt is hozzátette, ha Gueye valóban visszautasította a szereplést, akkor azzal a kirekesztő magatartást erősítette. Idrissa Gueye egyébként »visszaeső«, hiszen az előző szezonban sem játszott azon a meccsen, amikor a csapat az LMBTQ-mozgalmat támogatta, akkor betegségre hivatkozott.”

Nyitóképen Idrissa Gueye válogatott futballista. Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés