Nyit a Balaton, rémhír volt az 1300 forintos lángos

2022. május 21. 13:32
Úgy tűnik, mégsem szálltak el az árak a tó partján.

Ahogy a hőmérő higanyszála 30 fok köré és fölé kúszik, a Balaton is lassan felébred téli álmából. Néhányan már pénteken is bemerészkedtek a vízbe, de ez még messze van az igazi szezontól – derült ki a Ripost siófoki beszámolójából.

Majd kitértek arra, hogy „a rémhírekkel ellentétben jó árakon lehet enni is, a siófoki Plázs Korzójának egyik büféjében

például 800 forint a sima, 850 forint a sajtos, és 990 forint a sajtos-tejfölös lángos.

A palacsinta darabja 290 forint, a hekknek pedig 65 forint dekája”

Megjegyezték, a legtöbb szabadstrandon egyelőre a pünkösdi készülődés zajlik. A helyiek arra törekszenek, hogy szép és rendezett környezet várja majd a szezon kezdetén idelátogatókat.

Gréczy Zsolt már április végén emlegette a balatoni árakat

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a balatoni árak kapcsán Gréczy Zsolt tett közzé egy bejegyzést még április végén a közösségi oldalán. A DK-s politikus akkor lángosköltséggel és Covid-halottakkal politizált.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Marjai János

 

 

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem csak a kényszervállalkozók nem fizetnek/fizettek járulékot. Az adó elkerülés össznépi játék volt, talán valamit csökkent.
Számos iparos dolgozik számla nélkül, vagy katásként a minimum járulékot fizeti, pedig a jövedelme elég nagy. Azután itt volt az eva világ Medgyessy-Gyurcsány alatt. nem volt sumákolás, de az adórendszer lehetővé tette az alacsony járulék befizetést.
A rendszerváltás utáni "kényszer vállakozók" csak egy részét képezik az alacsony nyugdíjasoknak. Ami az ország elkótyavetélését illeti abban igaz a komment.
A nyugdíj rendszer valóban igazságtalan, de a rendszerváltás óta az.
Mindez nem jelenti, hogy mindenkinek egyforma nyugdíjat kell kapni, mert ugyanaz a "foglalkozása" nyugdíjasként.

Ami az eredeti témát illeti,tudok 500 ft-ért is lángost.
Egyébként is ez a lángos "valuta" furcsa dolog.
Az ötvenes évek végén max. 1,20 volt a lángos, negyedkiló lisztnél alig drágább. Valami itt nagyon furcsa, valószínű egyre kevesebben akarnak dolgozni, de sokat keresni annál inkább.

Nem kötelező csinálni, nem kötelező vásárolni. Ha magunknak megsütjük, jobban járunk. Ennek a tényleg hervasztó "hivatásos" munkának a során is lehetne, ezzel a fáradsággal, valami finomat is létrehozni, de rémesek, hártyavékony, olajtó csöpögő ehetetlenek is vannak. Mindegy, nem kell kísérletezni, otthon meg kell sütni, köménymagot is a tésztába keverve, előre kirakva a tört fokhagymát, tejfölt, reszelt sajtot, sütés végével párhuzamosan teát lefőzni.

Elbűvölő, ahogy a tészta megkel.

Nekem tulajdonképpen tök mindegy, mennyit kérnek, mert NEM veszek, sem jót, sem rosszat. A férjem kísérletezett talán egy éve az újpesti állomásnál eggyel, nem tudta megenni.

Kenyeret én is sütök, mindenkinek ajánlom. A lángos nagyon finom tud lenni, valaha a Fény u-i piacon veszegettünk, de az egy előző élet volt, azután az unokáimat örvendeztettem meg nagy lángos tálakkal saját gyártásban.

Sajnos, minden falatkája zsírrá válik, de azért előbb-utóbb sütök magunknak megint.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés