Így zengett a Székely Himnusz Bukarestben (videó)

2022. május 20. 11:07

Román kupagyőztes lett a Sepsiszentgyörgy.

2022. május 20. 11:07
null

2020 után megismételte történelme legnagyobb sikerét a 2011-ben alapított Sepsi OSK csapata és bejutott a Román Kupa 2021-2022-es döntőjébe. A szentgyörgyiek végül 2-1-re megnyerték a döntőt, így román kupagyőztesek lettek. Ennek kapcsán zengett fel a Székely Himnusz Bukarestben:

Nyitókép: Facebook-képernyőkép

Kapcsolódó cikkek

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cyklon
2022. május 21. 19:40
Azért a régi Székely Himnusz sem eldobni való "Ó, én édes, jó Istenem, Oltalmazóm, segedelmem, Vándorlásban reménységem, Ínségemben lágy kenyerem. Vándor fecske sebes szárnyát, Vándorlegény vándorbotját, Vándor székely reménységét, Jézus, áldd meg Erdély népét! Vándor fecske hazatalál, Édesanyja fészkére száll. Hazamegyünk, megáld majd a Csíksomlyói Szűz Mária." De azért a legszebb volt, amikor Felvidéktől Délvidékig Erdélytől Őrvidékig minden magyar ezt énekelte: "Boldogasszony Anyánk, Régi nagy Pátrónánk! Nagy inségben levén, Így szólít meg hazánk: Refrén: Magyarországról, Édes hazánkról, Ne felejtkezzél el Szegény magyarokról! Ó Atya Istennek Kedves szép leánya, Krisztus Jézus Anyja, Szentlélek mátkája! Refrén Nyisd fel az egeket Sok kiáltásunkra, Anyai palástod Fordítsd oltalmunkra. Refrén Kegyes szemeiddel Tekintsd meg népedet, Segéld meg áldásra Magyar nemzetedet. Refrén Sírnak és zokognak Árváknak szívei, Hazánk pusztulásán Özvegyek lelkei. Refrén Vedd el országodról Ezt a sok inséget, Melyben torkig úszunk. Ó nyerj békességet. Refrén Irtsd ki, édes Anyánk, Az eretnekséget, Magyar nemzetedből A hitetlenséget. Refrén Hogy mint Isten Anyját Régen tiszteltenek Úgy minden magyarok Most is dícsérjenek. Refrén Tudod, hogy Szent István Örökségben hagyott, Szent László király is Minket reád bízott. Refrén Sokat Fiad ellen, Megvalljuk, vétettünk, De könyörögj értünk S hozzája megtérünk. Refrén Jézus Fiad előtt Hajts térdet érettünk, Mert ha nem cselekszed, Egy lábig elveszünk. Refrén Dícséret, dicsőség Legyen az Atyának, A te szent Fiadnak S Szentlélek mátkádnak. Refrén" Áldja meg a Jóisten a Magyart!
Tidal_wave
2022. május 21. 13:59
Funár Gyuri vajon most merre van? Nem mer kimenni az utcára?
korona.2.0
2022. május 21. 09:57
Éljen a SZABAD ERDÉLYI FEJEDELEMSÉG !
Házam Hazája
2022. május 20. 22:31
Sok embernek ezzel van baja?! Azokat meg szeretik akik 5 évente hazatérnek a nyugatra vonulás után. Később meg leszarják mi van itthon. Hol itt az igazság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik