Így fogták el Európa egyik legkeresettebb magyar bűnözőjét (videó)

2022. május 19. 20:54

A férfit évek óta keresték a rendőrök. Még az EU Most Wanted listájára is felkerült.

2022. május 19. 20:54
null

Lengyelországban fogták el Európa egyik legkeresettebb magyar bűnözőjét, aki 2021-ben felkerült a legkeresettebb európai bűnözők listájára is.

Az 55 éves P. Zoltánt a célkörözési nyomozóik információja alapján kapták el Kepno városában – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

A férfit évek óta keresték a rendőrök.

Fenn volt a magyar top 50-es körözési listán, és 2021-ben felkerült a legkeresettebb európai bűnözőket tartalmazó EU Most Wanted és az INTERPOL körözési listájára is.

Lopás, rablás, emberölés egyaránt szerepel a bűnlajstromán

Bűnlajstromán a lopástól kezdve a súlyos testi sértésen és a fegyveres rabláson át az emberölésig akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő súlyos bűncselekmények szerepeltek.

2014. szeptember 29-én Budapesten, a XVII. kerületben társaival kínai állampolgárokat rabolt ki fegyverrel. A támadásban sorozatlövővel tüzet nyitottak az áldozatok kocsijára, majd nagy összegű valutát zsákmányoltak. Miután P. Zoltánt azonosították a hatóságok, eltűnt, és azóta is szökésben volt – emlékeztetett a police.hu.

Nemzetközi hajtóvadászat

Az NNI a fegyveres, veszélyes körözött személyként számontartott P. Zoltán keresését 2019-ben kezdte el. Miután felvetődött a gyanú, hogy külföldre távozott, a magyar fejvadászok felvették a kapcsolatot az európai célkörözési hálózattal. Az elmúlt három évben a magyar nyomozók összedolgoztak német, holland, román, osztrák és lengyel kollégáikkal, hogy a szökevény nyomára bukkanjanak.

Hamis iratokkal Lengyelországban bujkált

P. Zoltánnak évekig sikerült egérutat nyernie, néhány napja azonban kiderítették, hogy hamis román iratokkal Lengyelországban bujkál. A férfit végül a helyi rendőrök egy lakásban fogták el szerda este Kepno városában. Kiadatásáról a lengyel bíróság dönt.

A férfi az Europol honlapján is a legkeresettebbek között szerepelt. Társaival együtt két férfit azzal bízott meg, hogy elszámolási vitájuk miatt öljék meg korábbi üzletfelüket. A két felbérelt férfi 2014 augusztusában késsel több életveszélyes sebet ejtett a sértetten, akit azonban még idejében megtaláltak, és a gyors orvosi segítségnek köszönhetően túlélte a támadást.

Egy hónappal később P. Zoltán és társai – magukat rendőrnek kiadva – elraboltak 400 millió forintnyi valutát kínai üzletemberektől, majd gépjárművel elmenekültek, miután üldözőikre gépfegyverből több lövést adtak le.

A P. Zoltán elfogásáról készült felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ag Kos
2022. május 20. 22:24
"A támadásban SOROZATLÖVŐVEL tüzet nyitottak..." EZ FÁJT!!! XD
Knerten
2022. május 20. 09:38
Egy kínai piacról elvinni 500 milliót az egy piti lopás lényegében. "Európa legkeresettebb magyar bűnözője" egy piti cigány tolvaj. Egy igazi nagyágyú ennyit ver el egy este kurvákra meg kokóra.
rollotomasi
2022. május 20. 08:42
Meg se nézem a videót, úgyis tudom, hogy cigó az illető. Ilyenkor persze megy a magyarozás, mi?
Gáspár
2022. május 20. 03:32
Azért a valamikori CSENDŐRSÉG, hatékonyabban dolgozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik