Dés László csak fújja a magáét

2022. május 18. 6:41

Pilhál György
Magyar Nemzet
A liberális szaxofonos szerint a magyarok nem tudnak demokratikusan gondolkodni.

„Kicsit megkésve ugyan, de Dés László, a liberális értelmiség muzikális ikonja is elmondta, mennyire rosszul döntött a magyarság, amikor április harmadikán a moslékszextett helyett a kormánypártokra voksolt. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, szaxofonművész minap a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Drágabolgár úr mikrofonja előtt leplezte le az Orbán-rendszer csalárd gyakorlatát.

Azt, hogy míg a Kádár-korszakban hátulgombolós gyerekként kezelték a választókat, addig a piszok Fidesz komplett hülyének nézi az embereket. És eddig sajnos úgy tűnik, hogy joggal, tette hozzá bánatosan a szaxofonvirtuóz, aki szerint a magyar emberek egyszerűen nem tudnak demokratikusan gondolkodni, pedig épp ideje lenne már változtatni ezen. Őt egyébként személy szerint nem igazán érdekli, hogy milyen struktúrában folytatja munkáját a kormányzat, ennél sokkal fontosabb kérdésnek tartja, hogy végre egyértelművé tegyék: Magyarország melyik irányzathoz akar tartozni »a demokráciákhoz vagy a kipcsakokhoz, a türk tanácshoz és a többi állatsághoz«.

Hogy mit szól az »állatsághoz« sorolt türk tanács – pontos nevén Türk Államok Szervezete (Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Törökország) – a muzsikus-elemző sajátos minősítéséhez, arról egyelőre nem tudunk. Csak reméljük, hogy nem vesznek egy kalap alá bennünket, kétkezi magyarokat a Magyarországon affektáló liberális toleranciabajnokkal, aki tanult zenész létére sem tud ránk hangolódni. Ha a muzsikus beszólása és a jó modor közötti különbséget szaxofonozni tudnám, én lennék a Dés.”

Borítókép: Dés László (Fotó: Facebook)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés