A párbeszédesek viháncolnak, hogy több államtitkáruk lesz, mint ahány tagjuk van

2022. május 18. 13:59

Hont András
Facebook
Mondjuk, szórakozni, jól szórakoztunk volna.

„»Nem biztos, hogy a választók rosszul döntöttek, amikor nem erre az ellenzékre szavaztak« – mondja Karácsony. Szerintem téved. A mondat pontosan így hangzik: »biztos, hogy nem döntöttek rosszul a választók, amikor nem erre az ellenzékre szavaztak«.

Lesz még bajunk a kormánnyal és a rendszerrel, amelyben a kormány üzemel, annak is, aki szerint ez nem baj, de most képzeljük el a következőket.

Elmarad a miniszterelnöki eskütétel, a külföldi diplomáciai testületek képviselői feszengve állnak a folyosón, az Európai Tanácsban a magyarokra várnak, mert a kijelölt miniszterelnök, miután kifejtette nézeteit az ősrobbanásról és a részecskegyorsításról, bontja a vonalat mondván, pisilnie kell. A turisták és az újságírók dermedten nézik, hogy a frissen korrupcióellenes hivatallá minősített Karmelita erkélyére egy szakállas állatorvos, aki percekkel azelőtt nem csatlakozott az összes kormánypárti frakcióhoz, kifeszíti, hogy a lónak a f@szát, miközben fennhangon ordítja, hogy az új házelnök máris zsebre tette a hivatali tollat. A belügyminiszterjelölt addig is krumplikkal dobálja az ellenzéket, a párbeszédesek viháncolnak, hogy több államtitkáruk lesz, mint ahány tagjuk van, az MSZP baloldali fordulatot hirdet és megújul, de addig is kilobbizza, hogy Tóth Csaba legyen a Nemzeti Sírkert vezetője, végül a Momentum indít egy petíciót, hogy most már tényleg dolgozni kéne, majd féléven belül ötödször elmegy elnököt választani. Viszont a feles alkotmányozásra, a határon túliak szavazati jogára, a némileg csalódott választóközönség egyre fokozódó revansvágyára sikerül frappáns megoldást találni. A választójoggal rendelkezők (vélhetően a Pintér Sándortól megörökölt hívószámlista alapján) kapnak egy értesítést: »Gyurcsány Ferenc eltávolította önt ebből a csoportból«. Mondjuk, szórakozni, jól szórakoztunk volna.”

Fotó: AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Gyurcsány-házaspár megint odaajándékozza Totó kutyát, ezúttal Bidennek. Aki puszilgatni kezdi az ebet, hátha királylány lesz belőle. De lehet, már annak látja.
A neves házaspár a pozícióosztón sem tud résztvenni, eltévedt leánykát mentenek éppen. Utána szemkilövető partit rendeznek, szóval dolguk annyi, mint a fűszál a réten. És minden elfoglaltságuk mélyen és igazán demokratikus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés