Lukácsi: A bukás egyik fő oka az, hogy még Márki-Zayt is el lehetett adni miniFerinek!

2022. május 18. 13:37
A Mindenki Magyarországa Mozgalom volt alelnöke ma is tiszta embernek tartja Márki-Zay Pétert.

Lukácsi Katalin sem hagyta szó nélkül a Telex kedden megjelent terjedelmes írását, amelyben a baloldali összefogás kampányát elemezték. Véleményét a közösségi oldalán tette közzé. Bejegyzését azzal kezdte, hogy látja a sajtóvisszhangokat, de ugyanakkor hiányol egy „fontos következtetést”.

A volt alelnök szerint „az egyik fő ok, amiért a Márki-Zay Péter vezetett lista nem nyerhetett, az az, hogy fél év alatt még őt is sikerült összegyurcsányozni”.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte: „valóban baj volt az, hogy Péter mikromenedzselt és dilettánsokra hallgatott a szakemberek helyett, de ez nem változtat azon a tényen, hogy

a bukás egyik fő oka az, hogy még őt is el lehetett adni miniFerinek!”

„Ez akkor is igaz, ha a propaganda Ferije inkább egy mém, mint a valódi politikus” – fűzte hozzá. 

Lukácsi kitért azokra is a posztban, akik azt vallják, hogy „Dobrevvel bezzeg nyerhettünk volna.” Nekik azt üzente:

„jobb volna, ha elhallgatnának, és végre szembesülnének a magyar valósággal, mielőtt újra billentyűzetet ragadnak!”

Majd azzal folytatta, hogy kritikát fogalmazott meg azzal „a magyar elittel” szemben, akik szerinte „elszakadt társadalmunk hétköznapjaitól.” Márki-Zay egykori szövetségese szerint „valójában ez a legfontosabb tanulsága április 3-nak, nem pedig az, hogy jó-e mikromenedzselni. Persze, rossz” – szögezte le.

„Péter egy tiszta ember maradt”

Lukácsi Katalin hangsúlyozta, hogy „Péter azonban egy tiszta ember és maradt, aki egész lényével az ország felemeléséért dolgozott, hogy végül csak ő legyen a gyűlölt miniFeri, akibe majd még a DK holdudvara is belerúg!”

A politikus bejegyzésében visszautasította azt is, hogy a „Péter pártjától való távolmaradását úgy értelmezzék, hogy „csak azzal is rúgjanak bele egyet”. „Az, hogy én most szükségét érzem a hátrébb lépésnek, nem változtat azon, hogy

Márki-Zay Pétert továbbra is méltónak tartom erkölcsileg arra, hogy ezt az országot vezesse.

Ezt sokkal nehezebb elérni, mint a képességet és az alkalmasságot, és ezzel a tisztasággal az ellenzékből elég kevesen rendelkeznek” – fejtette ki.

„A Mi Hazánk az az »ellenzéki párt«, amely leginkább kapcsolatban áll a magyar valósággal”

A politikus rámutatott arra is, „nem véletlen az sem, hogy jelenleg a Mi Hazánk a legnépszerűbb »ellenzéki« párt. Ők állnak leginkább kapcsolatban a magyar valósággal, még akkor is, ha a valódi kérdésekre számomra vállalhatatlan válaszokat adnak”. 

„Melyik ellenzéki párt foglalkozott valaha is azzal a konfliktussal, amely Jászberényben az ukrán vendégmunkások körül növekszik évek óta? Csak a Mi Hazánk, holott erre az ellenzéknek is kell lennie Jászberényben is értelmezhető válasza. Olyan válasza, amely ebben a növekvő feszültségben a könnyebb helyett a polgári utat kövezi ki” – hívta fel a figyelmet Lukácsi.

„Ez és ehhez hasonló kihívások megválaszolása a feladata az ellenzéknek, nem pedig triumfálni, mikor a másik hibája lelepleződik. Alázatra van itt oka mindannyiunknak!” – zárta gondolatait Lukácsi Katalin.

Nyitókép: Lukácsi Katalin Facebook-oldala

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MZP azt mondta, hogy Brüsszel mindenben támogatja őt, kezdve a feles alkotmánymódosítástól............
Azért ne egyedül MZP vigye el a balhét:-)))) Brüsszel is rendesen kontra produktív volt.
Ugyanis ha Brüsszel időben utalja a helyreállítási alapot, az ellenzék üvölthette volna a hazugságait, hogy a kormány lop és csal. Van,akikre hatott volna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés