A Margitszigeti Színház lemondta egy oroszbarát zongorista fellépését

2022. május 18. 20:17
A Margitszigeti Színház mély együttérzését fejezi ki az Ukrajnát sújtó háború borzalmai miatt – közölte a színház.

A Margitszigeti Színház lemondta Valentina Lisitsa ukrán oroszbarát zongorista fellépését. A közlemény szerint a Margitszigeti Színház vezetése Ljubov Nepop ukrán nagykövet tájékoztató leveléből értesült a zongorista megdöbbentő megnyilvánulásáról, miszerint

a művésznő az orosz agresszorok által megszállt Mariupolban május 9-én koncertet adott.

Lisitsa a fellépésével a világ nemzeteinek álláspontjával szemben, egyértelműen kinyilvánította az orosz agresszor melletti szimpátiáját – írják.

A Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. határozottan elutasítja a zongoraművésznő álláspontját, egyetértve Magyarország és a nemzetközi közösség hivatalos álláspontjával, ami minden tekintetben elítéli Oroszország rengeteg civil áldozattal járó, Ukrajna elleni háborús agresszióját – írja a színház.

Ezért a színház Lisitsa június 3-i margitszigeti koncertfellépését lemondta és a menedzsmentjével kötött szerződéstől eláll – zárul a közlemény.

(MTI-OTS)

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 258 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha jól értem, akkor ő egy orosz anyanyelvű ukrán - aki Zelenszkijék szerint ugye nem létezik. A férfi lenne, már diverzánsként lelövik a rohadt náci ukránok.

Azért gondolom, nem volt köteles abban a városban föllépni. Ez nem ugyanaz, mint amikor a születésük miatt bojkottálnak orosz művészeket (vagy tölgyfákat).

Háború van, és mi nem Oroszországgal vagyunk szövetségben. Ha az orosz állampolgárok pusztán születésük okán el se nagyon tudnak jutni most Magyarországra, egy az ellenséggel nyílt szolidaritást vállaló művész miért léphessen föl?

Muszáj ennyire lefeküdni az ukránoknak? Már így is épp eléggé utáljuk őket, meg az usát, amelyik pénzeli ezt az egész cirkuszt. Ez csak olaj a tűzre.

Fölhívom a figyelmed a pontos fogalmazásra: nem azt írtam: "háborúban állunk", hanem azt, hogy "háború van", és mi egy millió szankcióval igenis odaálltunk az egyik oldalra, a művésznő meg tudatos döntésével és nem rossz helyre való születésével a másikra. Evvan.

Ennyi. Egyetértek.

Ja, ha nem megy az olvasás, akkor marad az indulat. Hol írtam, hogy háborúban állunk? Mindössze szankcionáljuk az egyik háborús felet. Történetesen azt a felet, amelyet a művésznő nyíltan támogat.

Május 9-én, az orosz győzelem napján? A walesi bárdok megvan?

A hölgynek joga van a nézeteihez, nekünk meg ahhoz, hogy szankcionáljuk. A háborútól valóban kevesebbek leszünk mindannyian. Ez ilyen. Nem hazudhatsz békét, amikor nincs.

Rosszul tudod. A köztársasági elnököt idézve ebben a háborúban nem vagyunk semlegesek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés