Ötéves csúcs közelébe erősödött a rubel

2022. május 16. 13:48

Egyelőre nem esik a háború áldozatául az orosz valuta. Sőt.

2022. május 16. 13:48
null

Mind a dollárral, mind az euróval szemben megközelítette ötéves csúcsát hétfőn a rubel – írja a Reuters. Az orosz valuta eddig az év legjobban teljesítő fizetőeszköze.

Egy dollárért hétfő reggel 63,96; egy euróért pedig 66,39 rubelt kellett adni, ami nagyon közel van a 2017-es rekordhoz.

A Reuters szerint ez leginkább a háború miatti, mesterségesen gerjesztett növekedésnek köszönhető. A hírügynökség szerint az orosz bankok hosszabb távon nem is számolnak ilyen árfolyamokkal.

Nyitókép: JANERIK HENRIKSSON / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manhunt2000
2022. május 26. 12:32
Rohadt ex-KISZes kommunista tetű kormány. Semmihez sem értenek.
Robert69
2022. május 17. 18:01
Tudjátok azért elgondolkodtató, elvileg az oroszok ellenség szerintük és úgy büntetik őket, hogy attól csak jobban vannak. Magyarország uniós tag és minket úgy büntetnek, hogy belerokkanunk. Akkor most hogy is van ez?
airmax
2022. május 17. 10:22
Csak mondom, hogy most az 1970-es évek olajár robbanásához hasonló, az egész világra kiterjedő stagfláció fenyeget, illetve már be is indult (megspékelve a korábbi covid válság maradványaival...) Aki ezt az Orbán kormányra próbálja ráverni az idióta, és semmit sem ért a világból... Csak vissza kell emlékezni, hogy kezelte ezt akkor az akkori komcsi vezetés... (Sehogy... összeomlott... infláció, és egy vesztes háborúval felérő rendszerváltás lett a következménye...) A mostani kezelés a legjobb helyeken fogja meg a problémákat... Egyrészt a kulcs területeken árstopok... Munkahelyek megőrzése... nyugdíjak értékének megőrzése, családtámogatások... DE ez még nem elég, mert szükségesek az új beruházások, hogy az esetlegesen a válságban mégis megszűnő munkahelyek helyett újak keletkezzenek... sőt nem is csak újak, hanem lehetőleg technológiailag is tudjunk előre lépni, hogy az alacsony keresetű országok közül feljebb tudjunk lépni... Masjd ha az itteni libsi propagandisták, nem arról sírnak, hogy magas az infláció,,, meg orbán lop, me mi nem jó szerintük, hanem a kor világszintű és nehezen kezelhető kihívásaira valami javaslatot is tudnak tenni akkor majd szóba állok velük ezekben a kérdésekben... addíg meg sírjanak csak...
kivancsijani
2022. május 16. 20:01
S lőn a gazdasági atombombából gazdasági harakiri. RIP EU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik