Az orosz hadsereg hírneve rendkívüli csorbát szenvedett el

2022. május 16. 20:39

A háborút nem vesztették el, de lassan már az is kérdés, a Donbaszt meg tudják-e szerezni.

2022. május 16. 20:39
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Ma orosz forrás is megerősítette nekem, amit a térképeken látni (azaz nem látni) – az orosz hadsereg képtelen folyami átkeléseit vagy áttöréseit mélységi előretörésre váltani még 10-20 km-es nagyságrendben sem – ami azért nem sok. Azaz nincs nagy változás, a kis katlant sem tudták bezárni a nagy véráldozat ellenére.

Ahhoz képest, hogy a forrás hogyan, mennyire kritikusan beszélt az orosz katonai vezetés minőségétől, én finom leszek: ez messze nem világszínvonal, valami nagyon nincs rendben az orosz hadsereggel – még a tüzérség sem működik úgy, ahogy kéne.

Egy tüzértiszt ismerősöm el nem tudja képzelni, hogy ekkora orosz tüzérségi túlerővel hogyan lehet képes az ukrán tüzérség még létezni is a szeverodonyecki félkatlanban – nem hogy ekkora csapásokat mérni az oroszokra.

A válasz valószínűleg nem egyszerű, és hosszú elemzést igényel, de egy biztos: az orosz hadsereg hírneve rendkívüli csorbát szenvedett el – még az oroszok és oroszpárti megfigyelők szerint is.

A jelentős nyugati segítség persze komoly faktor, de ezzel nem számolni megint csak kinek a hibája? Lebecsülték Ukrajnát és a nyugatot – nagy ára van. A háborút nem vesztették el, de lassan már az is kérdés, a Donbaszt meg tudják-e szerezni.”

Fotó: Demkó Attila Facebook-oldala
Fotó: Demkó Attila Facebook-oldala

Nyitókép: AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 298 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. május 18. 15:03
Demkó egy ukrán kavarógép.
kivancsijani
2022. május 17. 22:08
Temetjük az oroszokat aztán lassan ott vannak moldovánál... Nem is tudom, újságírás ez, vagy cia propaganda a hátországnak, hogy tűrjünk?
Nagyhuba1
2022. május 17. 19:58
Szerintem Putyin szép lassan felmorzsolja Ukrajnát,vele együtt tönkreteszi egész európát és még fegyver se kell neki.Elég az agyament Európai bizottság és szankciós tervei. Ballib politikusok, sajtó már 70 napja temetik az Oroszokat.
fejedlm
2022. május 17. 18:33
Ha csorbát szenvedett, akkor megismétlődhet 2008, amikor a hatalmas Grúzia úgy gondolta jó ötlet megtámadni az oroszokat? Lesznek megint önmagukat túl értékelők?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik