Sokan kérdezik tőlem, hogy szükség van-e új pártra

2022. május 16. 11:29

Hadházy Ákos
Facebook
Egyszavas választ nem tudok erre adni.

„Azt mondhatom: szükség lehet rá, de csak több feltétel teljesülése esetén, megfelelően előkészítve, a kellő időben és semmiképpen nem egyszemélyes show formájában szabad nekivágni.

Ha valaki nem így tesz, akkor csak egy (vagy kettő, három, négy) újabb párt jön a meglevő, állami pénzen létező kis pártok mellé. A Fidesz mindent megtesz azért, hogy a jelenlegi ellenzék a mostani felállásban megmaradjon. Amíg ő osztja a pénzt és működik a propagandagépezet, addig ő diktálja a játékszabályokat, vagyis bármit megtehet a status quo fenntartásáért. Biztos vagyok persze benne, hogy néhány új szereplőt is el fog indítani, hogy az ellenzéki megújulást egyrészt lejárassa, másrészt kézben tartsa. Egy exjobbikos kalandor ugye már jelentkezett a huxitos majom szerepére és információim alapján sokba mernék fogadni, hogy más, korábban a háttérbe vonult szereplő is hamarosan startolni fog a Fidesz támogatásával.

Márki-Zay Péter mostani pártalakítási szándéka természetesen nem ebbe a sorba illeszkedik. Ennek ellenére én megpróbáltam őt lebeszélni egy új párt – szerintem – elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, a jelek szerint sikertelenül. Így ehhez a kezdeményezéséhez én nem fogok csatlakozni. Mindenesetre sok sikert kívánok neki, az elhivatottságában és a szándékaiban nem kételkedem!”

Kapcsolódó

Márki-Zay Péter pártot alapít

„Legyen a civileknek egy pártja” – fogalmazott a korábbi miniszterelnök-jelölt. Bővebben...

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy új párt biztosan lesz: Zúgolódó Zugló Párt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés