Miniszterelnököt választ hétfőn az Országgyűlés

2022. május 16. 12:48

Ötödik alkalommal választhatják meg Orbán Viktort.

2022. május 16. 12:48
null

Miniszterelnököt választ ma az Országgyűlés. A képviselők ötödik alkalommal választhatják Magyarország miniszterelnökévé Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, a Fidesz-KDNP-listavezetőjét az államfő javaslatára.

A miniszterelnök-választást élőben követhetik majd a Mandineren.

A parlament honlapján olvasható napirendi javaslat szerint az ülés napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a tervek szerint az azonnali kérdések és válaszok órájával folytatódik.

A miniszterelnök-választást előreláthatólag délután fél háromkor tartják,

a döntéshez a 199 országgyűlési képviselő több mint felének igen szavazata szükséges. A kormányfő a megválasztásával hivatalba lép.   

Karácsony népszavazása

Az eskütétel után a miniszterelnök beszédet mond a parlamentben. A múlt héten leköszönt Áder János köztársasági elnök az Országgyűlés május 2-i, alakuló ülésén javasolta, hogy a parlament Orbán Viktort válassza újra miniszterelnöknek. A miniszterelnök-választás után várhatóan interpellációk és kérdések hangzanak el, majd a parlament lefolytatja a Karácsony Gergely főpolgármester által kezdeményezett két népszavazás elrendeléséről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitáját.

A Párbeszéd politikusa a Fudan egyetemről és az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról kezdeményezett referendumot

még tavaly júliusban.

(MTI)

Fotó: MTI

Kapcsolódó cikkek

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sosringli-babbal
2023. május 16. 08:32
Én itt vagyok, de ennek a nickjét is törölték már...
korona.2.0
2022. május 16. 17:21
AKIK ELHAGYJÁK A MUNKAHELKYÜKET, AZOKNAK LE KELL VONNI A FIZETÉSÜKBŐL !!! Persze egy Gyurcsány könnyen teheti, mert milliárdos, de a többi Hakapeszik, hogyan hősködjön ? Főleg akkor, ha a népnek sem kellettek. KÖNYÖRTELENÜL, AZOKAT AZ ÓRÁKAT, AMELYEKEN NEM VOLTAK JELEN, LE KELL VONNI A FIZETÉSÜKBŐL. ELHAGYNI A MUNKAHELYET CSAK KÜLÖNLEGES ENGEDÉLLYEL LEHESSEN !!!
Lajoss
2022. május 16. 14:49
Az ország szegénységi bizonyítványa.Kádár népe..
states
2022. május 16. 14:02
A komcsi deresre húzás napja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik