Miért bálványozzák Lázár Jánost a baloldali médiában?

2022. május 15. 18:54

Rőfös Géza
Kontra
Lázár János nagyon tudatosan építi az emberarcú, megközelíthető fideszes politikus imázsát.

„A volt kancelláriaminiszter állandó vendég a legvehemensebb ellenzéki felületeken, miközben ugyanezeken a helyeken más fideszesek alig kapnak szereplési lehetőséget. Mi ennek az oka? Utánajártunk a furcsa jelenségnek. A 2022-es választások egyik legnagyobb egyéni teljesítménye minden kétséget kizáróan a Fidesz egyik legmeghatározóbb erős emberéhez, Lázár Jánoshoz fűződik.

47 éves kora ellenére igazi veteránnak számít a hódmezővásárhelyi politikus, aki közismerten szeret pártja mindenkori irányvonalához képest különvéleményt megfogalmazni, vagy kilógni a sorból. Eredményei azonban mind képviselőként, mind miniszterként tiszteletet parancsolók. Körzetében immár hatodik alkalommal választották meg képviselőnek annak ellenére, hogy ellenfele, a helyi polgármesteri címet betöltő Márki-Zay Péter éppen az egyik legfőbb bizalmasának legyőzésével indult el az országos ismertségig vezető úton.

Lázár azonban ezúttal fölényes győzelmet aratott Márki-Zay fölött, aki végül úgy döntött, hogy a parlament helyett visszatér városvezetői elfoglaltságaihoz. Bízva abban, hogy a következő néhány évben talán innen kezdve építheti újra megtépázott hitelességét. Lázár János ezzel szemben úgy tűnik, egy ciklusnyi kihagyás után ismét miniszteri posztot kapott Orbán Viktor a napokban felálló kormányában. Az építési és beruházási tárca vezetésével várhatóan igen fontos szerepet fog betölteni a gazdaságfejlesztési és infrastrukturális törekvések megvalósításában, rengeteg forrás fölött diszponálva, érdekkonfliktusok között egyensúlyozva mutathatja meg: továbbra is ugyanolyan vaskezű, pragmatikus, hatékony vezető, ahogy a Miniszterelnökség élén megismerhettük.

Lázárnak a hatékonyság és a határozottság mellett további sajátos ismertető jegye, hogy párttársai többségétől különbözően kölcsönösen meghitt viszonyt ápol a markánsan kormánykritikus médiumokkal is. Bár interjúiban, nyilatkozataiban következetesen lojális Orbán Viktorhoz és politikai közösségéhez, ritkán mulasztja el, hogy egy-egy képviselő- vagy minisztertársát óvatosan megcsipkedje. Időnként akár markáns kritikát is megfogalmazva olyan ügyekben, amelyekben  egyébként a kormánypárt minden politikusa következetesen összezár, és egységesen kommunikál.

Lázár előszeretettel beszél a családjáról, a választókörzetének ügyeivel, választópolgáraival kapcsolatos elhivatottságáról, és úgy általában is nagyon tudatosan építi az emberarcú, megközelíthető fideszes politikus imázsát, akivel lehet egy jót beszélgetni.”

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés