Közeledik a nyár, indul a Balaton-alázás

2022. május 14. 11:50

Németh Balázs
Facebook
A HVG a nyaralók árát hasonlítja a bolgár tengerparthoz. Minden rossz, már megint.

„Közeledik a nyár, indul a »BALATON-ALÁZÁS« a hazai zseni sajtóban. A naaagy HVG arról értekezett a napokban, hogy »NAGYON DRÁGUL a Balaton«, ezért sok olyan hely van Európában, ahol olcsóbb nyaralót venni, mint itthon. Példaként említik a bolgár tengerpartot. Ha jól értem a cikket, több helyet nem is találtak. (Ne is beszéljünk róla, hogy van-e értelme összehasonlítani egy kocsival, vonattal, busszal az egész országból könnyedén elérhető balatoni nyaraló árát, egy sok száz kilométerre fekvő, egészen más célra használható ház árával! Amúgy nincs…)

Az indexen közben több írás megjelent a héten arról, hogy 2035-re KISZÁRADHAT a Balaton, be sem lehet majd menni a vízbe, mert nem lesz. Vagyis minden rossz! Már megint. Ne legyenek kétségeink, hamarosan jönnek az »1000 forint a lángos és nem is finom«, »senki nincs a Balatonnál«, »inkább Horvátországba mennek a magyarok«, »nem találnak dolgozókat az éttermek, ezért ki sem nyitnak« kezdetű (s)írások. Mert ők nem változnak. Minden évben leírják, hogy itthon minden borzalmasan rossz, máshol jó. Hajrá, tessék nyaralót venni valamelyik tengernél!

Mi meg fürdünk a Balatonban, Velencei-tóban, Tisza-tóban, Fertő-tóban, Holt-Körösben...Én tegnap el is kezdtem a szezont.”

Kép forrása: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aztán mindig mindenhol teltház lesz, a "kiszáradt" Balatonnál.

De akkor miből élnének meg? Nem anyanyelvi nyelvtudással egy újságnál sem kapnának fizetést csak azért, hogy naponta leírják, "el sem hiszem, hogy itt minden szuper" - mert az a médiában sehol sem hír.

Vajon mi lehet az oka, hogy nem a Comoi-tó vagy a Riviéra áraival vetették össze a balatonit? Mondok valamit, a Bajkál partján most holtszezon van, különösen olcsón lehet ott nyaralni, pláne hátizsákkal és konzervekkel vadkempingezve. Tehát van a Balatonnál olcsóbb, Orbán hibája, mondjon le, úgyis mindig mindenből ezt hozzátok ki, ugye? :)

Hazudtál már nagyobbat is, de ez se semmi. Csak, hogy felfrissítsem a memóriád: az eredeti HVG-s cikk az árakat hasonlította össze. Erre válaszolt Németh, majd Némethre reagáltál így: "Pubi, az árak a valóság."
Most akkor vagy nem érted, hogy mit írt Németh, vagy utólag próbálod félremagyarázni, hogy mit írtál.
Ezért volt jobb korábban, buborékban élők vagy fizetett trollok hozzászólásait eleve nem is láttam...

A Balatonnal egy baj van: nyáron zsúfolt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés