Petry Zsolt munkanélküli, és ez fél évig még biztosan így marad

2022. május 12. 19:35
Még tavaly áprilisban menesztettek neki, miután politikai véleményt fogalmazott meg a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Továbbra sincs munkája a Bundesligában szereplő Hertha BSC korábbi kapusedzőjének, Petry Zsoltnak, akit tavaly áprilisban menesztettek a berliniek, miután politikai véleményt fogalmazott meg a Magyar Nemzetnek adott interjújában – írta meg az Nemzeti Sport. A lap hozzátette, hogy az 55 éves magyar szakember perben áll a klubbal, de csak szeptemberben kezdődnek a tárgyalások.

„Azt hittük, néhány héttel később el is kezdődik a per, de szeptember elsejére tették. Ilyet még az ügyvédem sem élt meg tizenkét éves praxisa során.

Így most újabb fél évig munkanélküli leszek. Ugyanis, a német szabályok szerint, ha bárhol elhelyezkedem, akár csak egy barkácsáruházban, akkor vége a pernek.

Rengeteg pénzről van szó. Most ötvenöt éves vagyok, s még tizenkét évem van a nyugdíjig. Ha azt vesszük, hogy a Herthánál határozatlan idejű szerződésem volt, akkor tizenhárom évnyi pénzemre is igényt tarthatok” – nyilatkozta Petry a Blikknek.

A volt (?) kapusedző jelenleg Hoffenheimben él, ahol beiratkozott egy intenzív angol nyelvtanfolyamra, gondolva, hogy a per után nem lesz könnyű elhelyezkednie Németországban.

Nyitókép: Twitter

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szólásszabadság Németországban, ugye milyen érdekes?

Véleményt mondott, és a nyugati "demokráciában" ez a következménye. De azért megy az ugatás a magyar viszonyokról. Persze a határtalan szervilizmus a nyugat iránt mindent elhomályosít.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés