Bloomberg: Putyin pária ugyan, ám ez nem akadályozza utánzóit Európában

2022. május 12. 9:49
„Amikor az ukrán hírek kezdenek eltűnni a címoldalakról, Vlagyimir Putyin útitársai újra felbátorodnak majd” – fogalmaz a Bloomberg szerzője.

Az ideológiai rokonszenv és az intézményes kapcsolat Oroszország és a szélsőséges európai hálózat között túlélheti az Ukrajna elleni támadást, főként, amikor változatlanul meredeken emelkednek a megélhetési költségek – véli Pankaj Mishra, a Bloomberg hírügynökség publicistája.

„Putyin útitársai”

„Amikor az ukrán hírek kezdenek eltűnni a címoldalakról, Vlagyimir Putyin útitársai újra felbátorodnak majd. Spanyolországtól Olaszországig jönnek fel a szélsőjobbos pártok, ami veszélyezteti a földrészen az ukrajnai háború nyomán kialakult egységet” – írja véleménycikkében Pankaj Mishra.

Emlékeztet arra, hogy az orosz agresszió miatt a kontinens a külső biztonsági fenyegetésekre összpontosít, csakhogy potenciálisan nagyobb veszedelmek leselkednek rá belülről, merthogy egyre jelentősebbek a Putyin-barát, szélsőséges erők.

„Habár Marine Le Pen vesztett a választáson, de mivel minden eddiginél többen voksoltak rá, igazolta, hogy mind jelentősebb tényező Moszkva egyik fő szövetségeseként. Orbán Viktor, aki szintén nagy csodálója az orosz elnöknek,

földcsuszamlásszerű győzelemmel tartotta meg hatalmát”

– fogalmaz a szerző.

„Lendületben a szélsőjobb”

Nem ennyire látványos, de legalább ennyire fontos, hogy a fasizmus két egykori kulcsországában, az olaszoknál és a spanyoloknál lendületbe jött a szélsőjobb – írja a szerző.

Ezután hozzátette: „Giorgia Meloni, az Olaszország Fivérei meleg- és bevándorlásellenes vezére jövőre az ország miniszterelnöke lehet.

Spanyolországot kisebbfajta politikai földrengés rázta meg,

amikor a kifejezetten idegengyűlölő Vox az egyik tartományban koalícióra lépett a Néppárttal”.

Nyitókép: AFP

 

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Putyin pária.
Méghozzá - fogódzkozzunk erősen - magának a világrabló kazárfasiszta mélyállamnak a páriája.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés