Nászútján végezték ki a szervezett bűnözést üldöző paraguayi ügyészt

2022. május 11. 12:46
A két ismeretlen előbb hátba, majd fejbe lőtte Marcelo Peccit.

A BBC információi szerint brutális gyilkosság, valóságos kivégzés történt a kolumbiai Baru turistasziget egyik magánstrandján, ahol két ismeretlen előbb hátba, majd fejbe lőtte Marcelo Pecci paraguayi ügyészt, aki hazájában a szervezett bűnözés elleni küzdelem vezéralakja volt.

Pecci és felesége, Claudia Aguilera újságíró épp nászútjukat töltötték a Decameron Hotelben, amikor két férfi – akik feltehetően jet-skivel vagy csónakkal érkeztek a helyszínre – odalépett a férjhez. Aguilera elmondása szerint csak egyikük tüzelt, de ő többször is, és pillanatok alatt végzett az ügyésszel.

A gyilkosság még drámaibb annak tükrében, hogy Pecci felesége alig néhány órával a lövések eldördülése előtt jelentette be Instagram-profilján, hogy terhes. Mario Abdo Benitez paraguayi elnök „gyáva gyilkosságnak” nevezte a történteket, és ígéretet tett arra, hogy ezután kettőzött erővel folytatják a szervezett bűnözés üldözését.

Augusto Salas paraguayi ügyész – Pecci kollégája – azt nyilatkozta, hogy a támadás „a [drog]maffiára jellemzőnek tűnik, így ezt fogom gondolni, amíg az ellenkezőjét nem bizonyítják”.

Pecci ügyészként a szervezett bűnözésre, a kábítószer-kereskedelemre, a pénzmosásra és a terrorizmus finanszírozására specializálódott, de ismert emberek védőjeként is aktív volt – 2020-ban például Ronaldinho ügyében dolgozott, akit letartóztattak, miután hamis paraguayi útlevéllel próbált Paraguayba belépni.

Fotó: DANIEL DUARTE / AFP

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Mario Abdo Benitez paraguayi elnök „gyáva gyilkosságnak” nevezte "
Marcelo Pecci paraguayi ügyész kivégzését, aki hazájában a szervezett bűnözés elleni küzdelem vezéralakja volt.
Kösz, Benitez, a küzdelem vezéralakja nem érdemelt meg egy-két testőrt, ám, hogy erről az FBI, vagy CIA előzetesen tudott, az nem kérdés.
Elvégre, akik tudnak arról, hogy Blatter futballelnök túl drága italt fogyasztott Dubaiban, amiért perbe fogták, elítélték, Platinivel együtt, annak egy ilyen maffiadrogügy alapból kötelező.

"Augusto Salas paraguayi ügyész - Pecci kollégája - azt nyilatkozta, hogy a támadás a drogmaffiára jellemzőnek tűnik, így ezt fogom gondolni, amíg az ellenkezőjét nem bizonyítják."

Mindig az nyilatkozik először, aki megrendelte a gyilkosságot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés