A Nyugatnak nemcsak Putyint, hanem Orbánt is szankcionálnia kellene, mert a kettő ugyanaz

2022. május 11. 12:21

Bartus László
Amerikai Népszava
Az EU vezetői ott tévednek, hogy gazdasági kérdésnek hiszik a brutális orosz energiafüggőséget.

„Az Európai Unió vezetői ott tévesztik el az Orbánnal való tárgyalásokat, hogy gazdasági kérdésnek hiszik az Orbán által létrehozott, brutális orosz energiafüggőséget. Az Európai Unió egy népirtó, tömeggyilkos náci diktátort akar megfékezni Putyin személyében, aki a Fidesz támogatói között a világ legnépszerűbb embere (egyedül Trump népszerűbb nála, aki szintén belelövetett volna már az amerikai tüntetőkbe, és szintén diagnosztizálható fasiszta elmebeteg), ez azonban Orbán ellenállásába ütközik. Azt hiszik az EU vezetői, hogy gazdasági okok miatt.

Orbán minden ellenállása mögött Putyin támogatása és a Nyugat gyengítése áll. Nem a béke miatt, nem a fegyverszállítmányok veszélyeztetése miatt zárkózott el, hogy Magyarországon keresztül fegyvert szállítsanak Ukrajnába, hanem azért hogy Putyint segítse. Kész volt rubelben fizetni a gázért, a hírekből azonban nem derült ki világosan, hogy ezt megtette vagy nem, de valószínűleg igen. Az európai olajembargót sem azért vétózza, mert Magyarország gazdasági érdekei miatt nem tehet mást, hanem azért, mert Putyint akarja életben tartani a Nyugattal szemben.

Ha Putyin és Oroszország elbukik, akkor Orbán nyugatellenes, illiberális, fasiszta világforradalma megbukik, mert a legerősebb láncszem (Oroszország) esne ki a fasiszta világszövetségből. Főként ideológiai okai vannak Orbán ellenállásának, mert az orosz háttér nélkül véglegesen meggyengülne a világ fasisztáinak harca a szabadság, a demokrácia, az emberség és a jogállamiság ellen. Putyin elindított egy olyan háborút, amelynek célja a fennálló világrend megváltoztatása lett volna, a Nyugat meggyengítése, visszaszorítása és az illiberális keresztényfasiszta világrendszer létrejötte.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nezz mar el kijevbe bartus, a fasisztak ott vannak...

Buta és tájékozatlan vagy Bartus!
Más országok is készek voltak rubelben fizetni, csak nem verték szokásuk szerint nagydobra, mert gyáva nyulak.
Akik pedig euróban fizettek azoknak átváltotta rubelre az orosz bank. És tudod, hogy miért, mert mi is barátságtalan országnak számítunk Putyin szerint.

Mikor mondott Putyin ilyeneket:
"Ha nem tévesztjük szem elől '56 eszméit, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről. Ha van bennünk elég mersz, hogy mindezt akarjuk, akkor, de csak akkor beteljesíthetjük forradalmunk akaratát. Senki sem hiheti, hogy a pártállam magától fog megváltozni."
(Orbán Viktor 1989. június 16.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés